!

Life is
too short
to eat bad
food.

Čeká ve sklepě

Pilsner Urquell

Spodně kvašený světlý ležák. Naprostá většina produkce nyní kvasí v nerezových cylindrokonických tancích, které Pivovar Prazdroj instaloval v roce 1993. Vedle toho probíhá tzv. srovnávací výroba tradiční původní technologií s kvašením v dubových kádích a zráním v ležáckých sudech, využívaná pro zajištění neměnnosti jedinečné chuti a kvality.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
  • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
  • Obsah alkoholu: 4,40%
  • Stupňovitost: 11,69°
  • Hořkost: 11,3
  • Chmel: žatecký poloranný červeňák
  • Slad: plzeňský ječný
  • Kvasinky: spodního kvašení

Pilsner Urquell

Birell nealko

Birell je českou značkou nealkoholického piva vyráběnou v pivovarech Radegast a Šariš mezinárodní pivovarské skupiny SABMiller. Birell obsahuje 0,49 % objemového množství alkoholu, přičemž hranice obsahu alkoholu pro nealkoholická piva je podle českých zákonů 0,5 % celkového objemu. Vyznačuje se charakteristickými vlastnostmi českých ležáků – výraznou hořkostí, pěnivostí i absencí cizích (nesladových) chutí a vůní. Nízkého obsahu alkoholu v Birellu je docíleno využitím speciálně vyšlechtěných kvasinek, které vyprodukují velmi málo etanolu i v případě, že kvasný proces probíhá stejně dlouhou dobu jako při výrobě alkoholických ležáků. Díky tomu si Birell uchovává některé důležité vlastnosti tradičních českých piv.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Birell
  • Obsah alkoholu: 0,49%
  • Stupňovitost: 0,00°
  • Chmel: žatecký poloranný červeňák
  • Slad: plzeňský ječný
  • Kvasinky: spodního kvašení

Birell nealko

Pilsner Urquell nefiltrovaný

Nefiltrovaný ležák Pilsner Urquell se vyznačuje plnou a lahodnou chutí, zlatavou barvou s přirozeným zákalem a čistou vůní žateckého chmele.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
  • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
  • Obsah alkoholu: 4,40%
  • Stupňovitost: 0,00°
  • Chmel: žatecký

Oktoberfest Bier 13,7°

Oktoberfestbier se vaří jenom v pivovarech v Mnichově a jeho okolí. Pouze vybraných šest pivovarů má možnost se každoročně účastnit Mnichovského Oktoberfestu. Jedná se o tradiční středně silné, sladové, jantarově zbarvené a přitom průzračné pivo, které se vyznačuje dlouhou dobou uskladnění (ležení). Sladina je koncentrována spíše v aroma než chuti. je sladové, ne však těžké. Lahodné pivo s plným buketem a sladce kořeněným nádechem získaným z jantarově červeného sladu.

  • Pivovar: Paulaner
  • Obsah alkoholu: 6,00%
  • Stupňovitost: 13,70°

Oktoberfest Bier 13,7°

Pilsner Urquell

Spodně kvašený světlý ležák. Naprostá většina produkce nyní kvasí v nerezových cylindrokonických tancích, které Pivovar Prazdroj instaloval v roce 1993. Vedle toho probíhá tzv. srovnávací výroba tradiční původní technologií s kvašením v dubových kádích a zráním v ležáckých sudech, využívaná pro zajištění neměnnosti jedinečné chuti a kvality.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
  • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
  • Obsah alkoholu: 4,40%
  • Stupňovitost: 11,69°
  • Hořkost: 11,3
  • Chmel: žatecký poloranný červeňák
  • Slad: plzeňský ječný
  • Kvasinky: spodního kvašení

Pilsner Urquell

Birell nealko

Birell je českou značkou nealkoholického piva vyráběnou v pivovarech Radegast a Šariš mezinárodní pivovarské skupiny SABMiller. Birell obsahuje 0,49 % objemového množství alkoholu, přičemž hranice obsahu alkoholu pro nealkoholická piva je podle českých zákonů 0,5 % celkového objemu. Vyznačuje se charakteristickými vlastnostmi českých ležáků – výraznou hořkostí, pěnivostí i absencí cizích (nesladových) chutí a vůní. Nízkého obsahu alkoholu v Birellu je docíleno využitím speciálně vyšlechtěných kvasinek, které vyprodukují velmi málo etanolu i v případě, že kvasný proces probíhá stejně dlouhou dobu jako při výrobě alkoholických ležáků. Díky tomu si Birell uchovává některé důležité vlastnosti tradičních českých piv.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Birell
  • Obsah alkoholu: 0,49%
  • Stupňovitost: 0,00°
  • Chmel: žatecký poloranný červeňák
  • Slad: plzeňský ječný
  • Kvasinky: spodního kvašení

Birell nealko

California 12° APA

Oblíbené pivo v kalifornských mini pivovarech. Kalifornie to je slunce, nápady, energie, optimismus, a to jsme chtěli vtisknout i do naší Californie. Doufáme, že to tam najdete až ji ochutnáte.

  • Pivovar: Matuška
  • Obsah alkoholu: 5,30%
  • Stupňovitost: 12,00°
  • Hořkost: 45
  • Chmel: žatecký poloraný červeňák, cascade
  • Slad: český plzeňský, karapils
  • Kvasinky: svrchní

California 12° APA

Pilsner Urquell nefiltrovaný

Nefiltrovaný ležák Pilsner Urquell se vyznačuje plnou a lahodnou chutí, zlatavou barvou s přirozeným zákalem a čistou vůní žateckého chmele.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
  • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
  • Obsah alkoholu: 4,40%
  • Stupňovitost: 0,00°
  • Chmel: žatecký

Únětice - Václavův medvěd 14°

pro dny českého piva jsme uvařili Únětický speciál 14°Václavův medvěd. pivo bylo uvařeno v srpnu 2019 ve spolupráci s Petrem Bednářem, sládkem pivovaru Krkonošský medvěd. Pivo je světlé, nefiltrované s obsahem alkoholu 5,5%.Bylo vařeno na tři rmuty s použitím Novozélandských chmelů.

  • Pivovar: Únětický pivovar
  • Obsah alkoholu: 5,00%
  • Stupňovitost: 14,00°
  • Chmel: Novozélandské chmely
  • Slad: ječný, žitný
  • Kvasinky: spodní kvašení

Únětice - Václavův medvěd 14°

Muflon - Pšenice 11°

Pivo má světle zlatou barvu s jemným kvasnicovým zákalem. Ve vůni je zastoupen zralý banán, s mírným aroma hřebíčku. Chuť je svěží s květinovým tónem a citrusovým nádechem.

  • Pivovar: Pivovar Kunratice
  • Obsah alkoholu: 4,00%
  • Stupňovitost: 11,00°
  • Hořkost: 11
  • Chmel: Hersbrucker, Saphir
  • Slad: plzeňský, pšeničný
  • Kvasinky: svrchní kvašení

Muflon - Pšenice 11°

Lager Dog 12° ležák

Poctivý český ležák (12,1°) vařený z Plzeňského sladu, žateckého chmele (ŽPČ, Sládek), kvašení proběhlo tradičním způsobem v otevřených kádích. Správný ležák má být i řádně chmelený a to se nám povedlo, jelikož má 35 IBU. Doba zráni v ležáckém sklepě dosáhla skoro dvou měsíců, tím pádem je to krásně pitelný, výrazně hořký světlý ležák.

Lager Dog 12° ležák

Oktoberfest Bier 13,7°

Oktoberfestbier se vaří jenom v pivovarech v Mnichově a jeho okolí. Pouze vybraných šest pivovarů má možnost se každoročně účastnit Mnichovského Oktoberfestu. Jedná se o tradiční středně silné, sladové, jantarově zbarvené a přitom průzračné pivo, které se vyznačuje dlouhou dobou uskladnění (ležení). Sladina je koncentrována spíše v aroma než chuti. je sladové, ne však těžké. Lahodné pivo s plným buketem a sladce kořeněným nádechem získaným z jantarově červeného sladu.

  • Pivovar: Paulaner
  • Obsah alkoholu: 6,00%
  • Stupňovitost: 13,70°

Oktoberfest Bier 13,7°

Highlander`s Rye Amber IPA 15°

Je na patnáctku lehké pivo, ušlechtilé barvy (amber), vysoké hořkosti a široké škály vůní od pryskyřice přes citrusy až po lesní ovoce. Vše uzavírá specificke aroma amerických kvasnic svrchního kvašení. Žito je zde použito ve formě světlého a praženého sladu i nesesladované pro odlehčení těla. Ječné slady typu ale – sladovna Bernard Rajhrad. Sypání je doplněno špetkou polotmavých a tmavých sladů – opět sladovna Weyermann. O hořkost a aroma se starají americké chmele Simcoe, Chinook a Sorachi Ace.

  • Pivovar: Klášterní pivovar Želiv
  • Obsah alkoholu: 6,00%
  • Stupňovitost: 15,00°
  • Chmel: Simcoe, Chinook a Sorachi Ace.
  • Slad: ječný,žitný, polotmavý, tmavý
  • Kvasinky: svrchní kvašení

Highlander`s Rye Amber IPA 15°

Plzeňský Prazdroj

Plzeňský Prazdroj, a. s., je český pivovar založen roku 1842, který produkuje první pivo plzeňského typu, Pilsner Urquell. Prazdroj je v současné době sdružující pivovar Plzeň, pivovar Radegast a pivovar Velké Popovice. Společně s pivovarem Gambrinus patří pod skupinu SABMiller, která byla nedávno převzata japonským Asahi Group Holdingem.

Značky Plzeňského Prazdroje jsou nedílnou součástí národního dědictví a české pivní kultury. Naše piva a ostatní nápoje vaříme podle původních receptur a stejně jako naši předkové pečujeme o jejich nejvyšší kvalitu.

Vyrábí značky Pilsner Urquell, Gambrinus světlý výčepní, Gambrinus 11 Excelent, Gambrinus Premium, Gambrinus DRY, Kozel světlý, Kozel černý, Kozel 11 Medium, Kozel Premium, Radegast Originál, Radegast Premium, Radegast Birell, Master Zlatý 15°, Master Polotmavý 13°, Master Tmavý 18°, Primus, Klasik, Kingswood Apple Cider.

Společenství sládků Plzeňského Prazdroje připravilo jedinečný program Volba sládků, v němž se postupně představují každý měsíc jiné várky pivních speciálů.

Piva z pivovaru: Plzeňský Prazdroj

  • Birell nealko

    Birell nealko

    Birell je českou značkou nealkoholického piva vyráběnou v pivovarech Radegast a Šariš mezinárodní pivovarské skupiny SABMiller. Birell obsahuje 0,49 % objemového množství alkoholu, přičemž hranice obsahu alkoholu pro nealkoholická piva je podle českých zákonů 0,5 % celkového objemu. Vyznačuje se charakteristickými vlastnostmi českých ležáků – výraznou hořkostí, pěnivostí i absencí cizích (nesladových) chutí a vůní. Nízkého obsahu alkoholu v Birellu je docíleno využitím speciálně vyšlechtěných kvasinek, které vyprodukují velmi málo etanolu i v případě, že kvasný proces probíhá stejně dlouhou dobu jako při výrobě alkoholických ležáků. Díky tomu si Birell uchovává některé důležité vlastnosti tradičních českých piv.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
    • Obsah alkoholu: 0,49%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Chmel: žatecký poloranný červeňák
    • Slad: plzeňský ječný
    • Kvasinky: spodního kvašení
  • Master velikonoční zlatá 13°

    Master velikonoční zlatá 13°

    Nefiltrované zlatožluté pivo s bílou pěnou a silnou sladovou vůní, která je doprovázena i výraznou sladovou chutí s karamelovým nádechem. Chuť je doplněna lehčí hořkostí, čímž se ideálně vyvažuje střední plnost a sladkost. V doznívání je pivo jemné a působí velice čistým dojmem.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
    • Obsah alkoholu: 5,50%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Kvasinky: spodního kvašení
  • Pilsner Urquell

    Pilsner Urquell

    Spodně kvašený světlý ležák. Naprostá většina produkce nyní kvasí v nerezových cylindrokonických tancích, které Pivovar Prazdroj instaloval v roce 1993. Vedle toho probíhá tzv. srovnávací výroba tradiční původní technologií s kvašením v dubových kádích a zráním v ležáckých sudech, využívaná pro zajištění neměnnosti jedinečné chuti a kvality.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 4,40%
    • Stupňovitost: 11,69°
    • Hořkost: 11,3
    • Chmel: žatecký poloranný červeňák
    • Slad: plzeňský ječný
    • Kvasinky: spodního kvašení
  • Polotmavý ležák 12°

    Nepasterizovaný polotmavý ležák, který je vařený z chmele odrůdy Sládek, který mu dodává střední hořkost a spolu s karamelovými tóny sladu tomuto pivu dávají vyváženou plnou chuť a polotmavou barvu.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 5,20%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Chmel: Sládek
    • Kvasinky: spodního kvašení

Plzeňský Prazdroj

Plzeň U Prazdroje 7 304 97

Telefon: 222 710 159
E-mail: info@prazdroj.cz
URL: www.pilsner-urquell.cz

Sládek: Jan Enge
Rok založení: 2000

Plzeňský Prazdroj - Birell

Plzeňský Prazdroj, a. s., je český pivovar založen roku 1842, který produkuje první pivo plzeňského typu, Pilsner Urquell. Prazdroj je v současné době sdružující pivovar Plzeň, pivovar Radegast a pivovar Velké Popovice. Společně s pivovarem Gambrinus patří pod skupinu SABMiller, která byla nedávno převzata japonským Asahi Group Holdingem. Značky Plzeňského Prazdroje jsou nedílnou součástí národního dědictví a české pivní kultury. Naše piva a ostatní nápoje vaříme podle původních receptur a stejně jako naši předkové pečujeme o jejich nejvyšší kvalitu. Vyrábí značky Pilsner Urquell, Gambrinus světlý výčepní, Gambrinus 11 Excelent, Gambrinus Premium, Gambrinus DRY, Kozel světlý, Kozel černý, Kozel 11 Medium, Kozel Premium, Radegast Originál, Radegast Premium, Radegast Birell, Master Zlatý 15°, Master Polotmavý 13°, Master Tmavý 18°, Primus, Klasik, Kingswood Apple Cider. Společenství sládků Plzeňského Prazdroje připravilo jedinečný program Volba sládků, v němž se postupně představují každý měsíc jiné várky pivních speciálů.

Plzeňský Prazdroj - Birell

Telefon:
E-mail:
URL:

Sládek:
Rok založení: 2000

Paulaner

Pivovar Paulaner



První zmínka o klášterním pivovaru pochází z roku 1634. Jedná se o stížnost soukromých pivovarů, které si stěžují na konkurenci mnichů z kláštera Neudeck ob der Au, kteří prodávají pivo zvané „Salvator“, česky zachránce, v klášterních hospodách. Pivo bylo nejprve povoleno prodávat pouze o svátcích, omezení bylo zrušeno až roku 1780. V té době je již produkce pivovaru Paulaner přibližně čtyřikrát větší, než produkce ostatních bavorských pivovarů. K velkému posunu došlo také roku 1806, kdy pivovar získal pivovarník Franz Xaver Zacherl. Pivovar je zásadně modernizován a rozšířen.Roku 1986 překvapil pivovar Paulaner zbytek světa tím, že uvařil nealkoholické pšeničné pivo – Waitzinger Weisse, dnes zvané Hefe-Weissbier Alkoholfrei. Roku 1996 koupil Paulaner pivovar Thurn und Taxis situován v Řezně. V návaznosti na to uvádí na trh roku 1998 světový unikát – pivo, které je tak svěží jako pivo pšeničné, k jeho výrobě je ale použito žito – Paulaner Roggen.Pivovar Paulaner se stal jedním z nejvýznamnějších pivovaru v Německu, svoje recepty a technologie se snaží neustále modernizovat tak, aby pivo, které produkuje, dosahovalo té nejvyšší kvality.

Piva z pivovaru: Paulaner

  • Oktoberfest Bier 13,7°

    Oktoberfest Bier 13,7°

    Oktoberfestbier se vaří jenom v pivovarech v Mnichově a jeho okolí. Pouze vybraných šest pivovarů má možnost se každoročně účastnit Mnichovského Oktoberfestu. Jedná se o tradiční středně silné, sladové, jantarově zbarvené a přitom průzračné pivo, které se vyznačuje dlouhou dobou uskladnění (ležení). Sladina je koncentrována spíše v aroma než chuti. je sladové, ne však těžké. Lahodné pivo s plným buketem a sladce kořeněným nádechem získaným z jantarově červeného sladu.

    • Pivovar: Paulaner
    • Obsah alkoholu: 6,00%
    • Stupňovitost: 13,70°

Paulaner

Telefon:
E-mail:
URL:

Sládek:
Rok založení: 2000

Matuška

Pivovar Matuška byl založen 13.4.2009 na Velikonoční pondělí . V tento den zde byla uvařena první várka, speciálního tmavého piva. Realizace pivovaru trvala dva roky. Svou velikostí se pivovar řadí do kategorie minipivovarů. Pivovar založil sládek Martin Matuška, který v pivovarnickém oboru pracuje od roku 1981. Pivovar Matuška najdete v obci Broumy, která leží v Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko. Zrealizovat vlastní minipivovar se podařilo jen díky morální podpoře a finanční pomoci celé rodiny. Také pomohlo vědomí, že mladší syn Adam chce v pivovarnickém řemesle pokračovat.

Pivo vaříme řemeslným způsobem bez filtrace či pasterizace.

Piva z pivovaru: Matuška

  • Apollo Creed 13°

    Stejná receptura jako Apollo Galaxy 13° APA s jinými kvasnicemi než standartními ALE kvasnicemi, hluboce prokvásí, tudíž dělají pivo sušší a hořčí.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: American Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 5,50%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Chmel: Citra, Galaxy, Apollo
    • Slad: CaraPils, mnichovský, plzeňský
    • Kvasinky: svrchní
  • Apollo Gallaxy 13°

    Apollo Gallaxy 13°

    Vzhled: Barva zlatá, velmi lehce zakalené. Pěkná hustá stabilní pěna. Barva:Světlá Vůně: intenzivní citrusová, mango, vystupuje grapefruit, tropické ovoce, moderní svěží. Chuť:TĚLNATÁ SLADOVÁ, PESTRÁ S INTEZIVNÍ HOŘKOSTÍ Původně vychází z GB Pale Ale. Pokusili jsme se vytvořit letní pivo, které skloubí výrazné aroma Zlaté rakety a pitelnost Californie. Zároveň si zachová plnost a sílu, která je vhodná pro teplé letní večery. Použili jsme chmel Galaxy nabitý australským sluncem, který dodává s chmelem Citra výrazné aroma po tropickém ovoci. Pro hořkost piva byl použit americký chmel Apollo v našem pivovaře).

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,50%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: Intenzivní
    • Chmel: US APOLLO+AUSTRALIA GALAXY+US CITRA
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, BAVORSKÝ, KARAPILS
    • Kvasinky: Svrchní kvašení
  • Bílá perla 11°

    pivní styl New Broumy. Do této várky jsme použili kromě ječného sladu i pšeničný slad, kyselý slad a pomerančovou kůru. O velmi jemné chmelení se postaraly chmely Perle, Amarillo, Citra a ŽPČ a zakvašeno bylo našimi standardními kvasnicemi svrchního kvašení. Ve vůni najdete čerstvé pomeranče, koření a citrusy. Chuť je velmi jemná a osvěžující, jednoduše jarní. Proč pivní styl New Broumy? Nejedná se totiž úplně o klasický Wheat ALE, ani New England či Witbier. Prostě je out of style a tedy New Broumy. Na tomto receptu se podílel celý náš pivovarský team, konkrétně Honza Najbrt přišel s nápadem vařit Wheat ALE, Adam Matuška přihodil kyselý slad a pomerančovou kůru, Dominik Stára vyladil hořkost a poměry sladů, Michal Veselý vymyslel název a zbytek teamu se postaral o to, aby se k vám pivo dostalo v té nejlepší kondici

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: New Broumy
    • Obsah alkoholu: 0,00%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Chmel: Perle, Amarillo, Citra a ŽPČ
    • Slad: ječného sladu i pšeničný slad, kyselý slad a pomerančová kůra
    • Kvasinky: svrchní
  • California 12° APA

    California 12° APA

    Oblíbené pivo v kalifornských mini pivovarech. Kalifornie to je slunce, nápady, energie, optimismus, a to jsme chtěli vtisknout i do naší Californie. Doufáme, že to tam najdete až ji ochutnáte.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,30%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 45
    • Chmel: žatecký poloraný červeňák, cascade
    • Slad: český plzeňský, karapils
    • Kvasinky: svrchní
  • California Lager 12°

    California Lager 12°

    pivo, které vychází z receptu zdejší Californie. Pouze trochu ubrali na hořkosti, přidali na vůni a hlavně použili kvasnice spodního kvašení.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 40
    • Chmel: Žatecký poloraný červeňák, Cascade
    • Slad: český, Karapils
    • Kvasinky: spodní
  • Černá raketa 17° BIPA

    Černá raketa 17° BIPA

    Byli jsme první, kdo IBA v ČR uvařil. V Anglii byla Černá Raketa vyhlášena Darrenem Turpinem vítězem v kategorii BEST OVERSEAS DRAUGHT BEER při jeho degustační soutěži GOLDEN PINT AWARDS 2010 – MY SELECTION. Tak to nás potěšilo. Vůně ntenzivní po pražených sladech a použitých chmelech, stopy kávy, čokolády, lesního ovoce a citrusů. Chuť: pestrá směs všeho co je popsáno ve vůni jemný říz. vše zabaleno do kultivované intenzivní hořkosti.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Black IPA
    • Obsah alkoholu: 6,90%
    • Stupňovitost: 17,00°
    • Hořkost: intenzivní
    • Chmel: cz žatecký + cz premiant + us cascade + us amarillo
    • Slad: český plzeňský, bavorský, karamelový, karapils, pražený barevný
    • Kvasinky: svrchní
  • Desítka 10°

    Desítka 10°

    PROSTĚ A JEDNODUŠE POCTIVÁ DESÍTKA VAŘENÁ NA DVA RMUTY.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Světlé
    • Obsah alkoholu: 4,20%
    • Stupňovitost: 10,00°
    • Hořkost: Vyšší
    • Chmel: CZ SAAZ SPECIAL + CZ ŽATECKÝ
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, KARAPILS
    • Kvasinky: Spodní kvašení
  • Double IPA 18°

    Double IPA 18°

    BARVA: SVĚTLE JANTAROVÁ VŮNĚ: LEHCE DO WHISKEY, KOKOSU, DŘEVA V POZADÍ TROPICKÉ OVOCE CHUŤ: TO, CO JE POPSÁNO VE VŮNI, BUDETE VNÍMAT I V CHUTI. VELMI PLNÉ ALE ZAKULACENÉ PIVO Pivo chmelené experimentálním chmelem, který je k dostání pouze v Americe nebo v Anglii. Tento experimentální chmel má evokovat vůně a chutě piv dozrávaných v dřevěných sudech tzv. barrel-age. My v pivu nacházíme lehké tóny whiskey, dřeva a kokosů.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 7,60%
    • Stupňovitost: 18,00°
    • Hořkost: intenzivní
    • Chmel: US HBC 472 , AUS ELLA , US CITRA, US AMARILLO
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, KARAPILS, MNICHOVSKÝ
    • Kvasinky: svrchní
  • Dvanáctka 12° ležák

    Dvanáctka 12° ležák

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 0,00%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Kvasinky: spodní
  • E.S.B. Extra special Bitter 14°

    E.S.B. Extra special Bitter 14°

    Tento druh piva pochází z Anglie a je považován za anglické pivovarnické dědictví. V Británii se vaří kolem 250 druhů tohoto piva Bitter. Na první chmelové sypání je použito chmele US Cascade, který má ve svém rodokmenu anglický Fuggle. Na druhé chmelové sypání byl použit nejslavnější anglický chmel Fuggle a na třetí anglický Bramling Cross. Charakter vůně je díky anglickým chmelům po rybízu a pomerančích. Chmelové aroma je však méně intenzivní než u druhu IPA. E.S.B. je záměrně méně řízné, což je pro tento druh piva typické.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,70%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Hořkost: 45
    • Chmel: Bramling Cross, Fuggles, Cascade
    • Slad: Karapils, plzeňský, karamelový, mnichovský
    • Kvasinky: svrchní
  • Eldorádo 13°

    Eldorádo 13°

    Jedná se o nové letní tropické pivo s moderním chmelem El Dorado, který dodává pivu citrusovo-mangovou vůni a chuť. Pivo je zároveň příjemně hořké.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,50%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: INTEZIVNÍ
    • Chmel: US APOLLO+ US EL DORADO+US CITRA
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, BAVORSKÝ, KARAPILS
    • Kvasinky: SVRCHNÍ
  • Ella 11°

    Ella 11°

    Jedná se o ležák s dávkou australského chmele

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 4,70%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Hořkost: vyšší
    • Chmel: CZ ŽATECKÝ + AUS ELLA
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, KARAPILS
    • Kvasinky: spodní
  • Fast Ball 9° APA

    Fast Ball 9° APA

    Jak rychlá koule se k Vám řítí toto pivo zlaté barvy s "lehkým" obsahem alkoholu. Vůně a chuť je plná bylin, s tóny citrusů a pomerančové kůry. Zakončení je kratší s příjemnými tóny citrusové kůry.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 3,80%
    • Stupňovitost: 9,00°
    • Chmel: Columbus, Cascade, Citra
    • Slad: Karapils, plzeňský
    • Kvasinky: svrchní
  • Fastball 9°

    Fastball 9°

    Jak rychlá koule se k Vám řítí toto pivo zlaté barvy s "lehkým" obsahem alkoholu. Vůně a chuť je plná bylin, s tóny citrusů a pomerančové kůry. Zakončení je kratší s příjemnými tóny citrusové kůry.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 3,80%
    • Stupňovitost: 9,00°
    • Chmel: Citra, Cascade, Columbus
    • Slad: Karapils, plzeňský
    • Kvasinky: svrchní
  • Golden Weizenbock 16°

    Golden Weizenbock 16°

    Silnější verze pšeničného piva, kde jsme použili pouze světlý a pšeničný slad pro dosažení zlatavé barvy. Díky vyšší stupňovitosti se jedná o tekutý chléb v pravém slova smyslu. S tímto pivem ochutnáte historii. Weizenbock se vařil již ve středověku v klášterech, kde byl v období půstu jediným povoleným zdrojem energie a dobré nálady - odtud pojem „tekutý chléb“. My jsme se naopak rozhodli uvařit Weizenbock na konec čtyřicetidenního půstu k velikonočním pokrmům. Doporučujeme podávat k mladému pečenému masu, nejlépe k jehněčímu či skopovému. Na zdraví!

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Wiezenbock
    • Obsah alkoholu: 6,80%
    • Stupňovitost: 16,00°
    • Chmel: CZ ŽATECKÝ
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ , PŠENIČNÝ
    • Kvasinky: svrchní
  • Hellcat 21° IIPA

    Hellcat 21° IIPA

    Hellcat je zřejmě nejsilnější IIPA vyrobená v Česku. Cena piva vyjadřuje surovinovou a časovou náročnost při výrobě takto silného a podotýkáme celosladového piva. Ve vůni je dominantní US chmel Simcoe, který voní po borovici. Na várku byl použit pouze světlý slad plzeňského typu. Přesto, že byl použit pouze světlý slad, tak barva piva přechází do světlé jantarové barvy, což je dáno velkým množstvím sladu. Přesto, že Hellcat má relativně vysoké analytické ukazatele, tak se dobře pije a chmel na vás opojně působí.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Imperial IPA
    • Obsah alkoholu: 8,40%
    • Stupňovitost: 21,00°
    • Hořkost: 77
    • Chmel: simcoe
    • Slad: plzeňský
    • Kvasinky: svrchní
  • Charles 12° Best bitter ALE

    Vůně: OPRAVDU JENOM LEHCE PO TRADIČNÍCH BRITSKÝCH ODRŮDÁCH CHMELE GOLDING A FUGGLE A TO KVĚTINOVÁ AŽ KOŘENITÁ. Chuť: MÉNĚ TĚLNATÁ V POZADÍ S VYŠŠÍ HOŘKOSTÍ, PIVO CHARLES JE UVAŘENO TRADIČNÍ ANGLICKOU INFUZNÍ METODOU

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Best bitter ALE
    • Obsah alkoholu: 5,30%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: STŘEDNÍ cca 35 IBU, JEDNOTEK HOŘKOSTI
    • Chmel: BRITSKÉ ODRŮDY GOLDINDG + FOGGLE
    • Slad: PALE ALE MALT, WIENER, BISCUIT
    • Kvasinky: Svrchní kvašení
  • Jitrnice 14° czech Ale

    Jitrnice 14° czech Ale

    Mohli bychom ho nazvat Czech ALE :). Jedná se o pivo vařené na dva rmuty, chmelené Žateckým Poloraným Červenákem a špetkou Australského chmele Ella. Lehce jantarovou barvu tomuto pivu dodávají slady Karamel a Karapils dovezené z Moravy. Pivo jsme se snažili vyladit tak, aby mělo co největší pitelnost, a proto jsme ubrali lehce na řízu, aby nedocházelo k nadýmání a v břiše zbýval prostor na ovárek či tlačenku.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,80%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Hořkost: 34 IBU
    • Chmel: SAAZ SPECIAL + ŽATECKÝ POLORANÝ ČERVEŇÁK, ELLA
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, MNICHOVSKÝ, KARAPILS, KARAMELOVÝ
    • Kvasinky: Spodní
  • Knír 14° polotmavý

    Pivovar Matuška uvařil pivo Knír na podporu charitativní akce Movember - spojení slov moustache (knírek) a November. Akce je zaměřena na pomoc v boji proti rakovině prostaty. Každý rok na začátku listopadu se muži oholí a do konce měsíce si nechají narůst knírek. Pokud jste se nezapojili, nezoufejte. Máte možnost vytvořit si jeden originální pomocí tohoto polotmavýho piva.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 5,80%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Chmel: Saaz Special, Premiant, Žatecký poloraný červeňák
    • Slad: Karapils, mnichovský, karamelový, plzeňský
    • Kvasinky: spodní
  • Námořník 15°

    Námořník 15°

    Tento druh jsme si definovali sami a uvidíme, jak Námořník zaujme. Jako je drsnější námořnický rum, tak i náš Námořník je takový drsný. Nic kulatého, nic velejemného. Námořníka jsme uvařili mimo jiné z chmelu CZ Agnus, který je náš nejsilnější chmel, co se hořkosti týče.Tato odrůda také zlepšuje stabilitu piva, což se pro daleké námořní cesty hodí. Agnus patří do skupiny chmelů Super High Alpha. Pozor na něj, rád hází přes palubu.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 6,30%
    • Stupňovitost: 15,00°
    • Hořkost: 50-60 IBU
    • Chmel: Angus, Premiant,Žatecký poloraný červeňák
    • Slad: Karapils, Plzeňský, Karamelový mnichovský
    • Kvasinky: Spodní kvašení
  • První 12° ležák

    První 12° ležák

    Sto let od vzniku republiky se dá oslavit i pivem. Plzeňský Prazdroj se proto spojil s rodinným pivovarem Matuška a společně vytvořili speciál, který nese symbolický název „První“. Kromě českého chmele byly použity i odrůdy z USA. Oba pivovary tak vzdávají dík Spojeným státům, které se o vznik republiky rovněž zasloužily.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,20%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 40
    • Chmel: SAAZ, Citra, Cascade
    • Slad: plzeňský, karamelový
    • Kvasinky: spodní
  • Pšeničné 13°

    Pšeničné 13°

    Pivo světle zlaté s kvasnicovým zákalem, s vůní po banánech, hřebíčku, muškátovém oříšku a vanilce. Chuť je středně chlebnatá se všemi odstíny, které odpovídají vůni, zdravě kvasnicová, vyšší říz.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,30%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: 28
    • Chmel: Žatecký Poloraný Červeňák
    • Slad: český, pšeničný
    • Kvasinky: svrchní
  • Raptor 15° IPA

    Raptor 15° IPA

    Anglická IPA pochází z 19.století. Byla vyvážena do Indie, kde byly anglické kolonie. Pivo muselo přežít dlouhou lodní cestu v teple ,a proto se vařilo silnější a více chmelené. Chmel totiž chrání pivo proti škodlivým bakteriím. Pro Raptora jsme použili kombinaci českých, anglických, amerických surovin a náš varný postup. Proto naší verzi nazýváme intercontinental. Zajímavost je ta, že Raptora vyvážíme zpět domů, do Anglie. Vůně středně intezivní po kombinaci českých a amerických chmelů; charakter ovocný, květinový, citrusový, chuť tělnatá sladová, pestrá s intezivní hořkostí.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 6,30%
    • Stupňovitost: 15,00°
    • Hořkost: 55
    • Chmel: cz žatecký + cz premiant + us cascade + us amarillo
    • Slad: český plzeňský, bavorský, karamelový, karapils
    • Kvasinky: svrchní
  • Robust Stout 18°

    Ebenová barva, zdá se čiré. Pěkná béžová pěna, velmi dobře drží.Vůně pražená, čokoládová, lehce oříšková, trochu sušeného ovoce a bylinná.Střední velmi jemný říz, spíše vyšší plnost. V chuti pražené, lehce karamelové, lehce lékořicové. Hořkost je spíše vyšší. Doznívání je pražené, kávové, lehce karamelové, s nádechem lékořice a vanilky. Jemná krémová struktura.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Stout
    • Obsah alkoholu: 7,00%
    • Stupňovitost: 18,00°
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Rocky 15° IPA

    Rocky 15° IPA

    Receptura stejná jako u Raptora, jsou použité jiné kvasnice.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: India Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 6,30%
    • Stupňovitost: 15,00°
    • Hořkost: 60
    • Chmel: cz žatecký + cz premiant + us cascade + us amarillo
    • Slad: český plzeňský, bavorský, karamelový, karapils
    • Kvasinky: svrchní
  • Saison 12°

    Saison 12°

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Saison
    • Obsah alkoholu: 0,00%
    • Stupňovitost: 0,00°
  • Speciální světlé 13°

    Speciální světlé 13°

    Ve světě se používá název Pils, Pilsener, Bohemian Pilsner. U nás v ČR nelze používat. Naše pivo se proto jmenuje pouze Speciální světlé. Světově nejrozšířenější druh piva.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,50%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: 44
    • Chmel: premiant, žatecký ploraný červeňák
    • Slad: český plzeňský
    • Kvasinky: spodní
  • Stout 16°

    Barva velmi tmavá, téměř černá. Pěkná hustá stabilní béžová pěna.Chuť velmi výrazná, čokoládová, kávová, náznak sladkosti. Střední až nižší říz, lehce plnější tělo. Dochuť středně hořká, doznívání velmi dlouhé, hořké čokolády, kávy, trochy chlebové kůrky, praženosti a ovoce (něco jako ostružina, švestka, broskev či meruňka), po delším pití i náznak kořenitosti a zemitosti.Vůně kávová, hořké čokolády, lehce pražená, náznak ovoce.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Stout
    • Obsah alkoholu: 6,00%
    • Stupňovitost: 16,00°
    • Chmel: Fuggles, Amarillo, Žatecký poloraný červeňák
    • Slad: pšeničný čokoládový, mnichovský, karamelový, barevný, plzeňský, Karapils
    • Kvasinky: svrchního kvašení
  • Summer ALE 12°

    Summer ALE 12°

    Summer Ale je letní pivo s vyšší hořkostí, světlou barvou a stabilní pěnou. Té jsme dosáhli pomocí několika procent pšeničného sladu. Ve vůni jsou dominantní americké chmely, na kterých jsme doopravdy nešetřili.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: American Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 5,50%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: Vyšší
    • Chmel: Equinox, Citra
    • Slad: Plzeňský, Pšeničný
    • Kvasinky: svrchní
  • Sv. Václav 10° lager

    Sv. Václav 10° lager

    a sv. Václava, patrona všech sládků a českého piva, jsme uvařili speciální Svatováclavskou desítku. Jedná se o desítku z čerstvého hlávkového chmele Saaz Special. Chmelem jsme doopravdy nešetřili, kdy jsme použili skoro 15 kg, a to jak do chmelovaru, tak do studeného chmelení. Sklizeň chmele probíhá pouze jednou za rok, a to na přelomu srpna a září. Proto je toto pivo výjimečné nejen svým svěžím chmelovým aroma a chutí, ale i vzácnou dostupností.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 10,00°
    • Hořkost: 38
    • Chmel: Žatecký, Saaz Special, čerstvý Saaz Special
    • Slad: plzeňský, karapils, ječmen
    • Kvasinky: spodní
  • Svatomartinské 16°

    Svatomartinské 16°

    Svatomartinské má povzbudit náladu v podzimním období a umocnit gastronomický zážitek z dobře vypečené husy.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 6,30%
    • Stupňovitost: 16,00°
    • Chmel: ŽATECKÝ POLORANÝ ČERVEŇÁK + SAAZ SPECIAL
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ,BAVORSKÝ, KARAMELOVÝ, KARAPILS
    • Kvasinky: spodní
  • Světlé 13°

    Světlé 13°

    Ležák typu pilsner od Adama Matušky. Výborně pitelný speciál plzeňského typu. Chuť sladová, lehce nasládlá a bylinná. Střední až lehce nižší říz, středně plné tělo. Hořkost je střední, doznívání delší, bylinné až lehce kořenité, sladové, trochu citrusové.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Chmel: Žatecký poloraný červeňák, premiant
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: spodní
  • Tmavé 14°

    Tmavé 14°

    Naše tmavé je více chmelené než je u tohoto druhu běžné. Není také nijak doslazované. Vychutnáte si skladbu pražených sladů s příjemnou hořkostí.Naše česká pivovarská terminologie nezná pojem „černé pivo“ proto uvádíme tmavé s pomlčkou černé. Podle analýzy barvy, našeho tmavého, však spadá do kategorie Schwarzbier, která je ve světě běžně uznávaná.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,80%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Hořkost: střední
    • Chmel: cz premiant + cz žatecký
    • Slad: český plzeňský, bavorský, karamelový, karapils, pražený barevný
    • Kvasinky: spodní
  • Tropical Rocket 17° IPA

    Intenzivní tropická vůně manga, grapefruitu a tropického ovoce. Moderní, svěží.To co je popsáno ve vůni budete vnímat i chutí. Střední říz. Exotika. Sušší.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 7,00%
    • Stupňovitost: 17,00°
    • Chmel: US COMET + EL DORADO + US CITRA + US AMARILLO
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, KARAPILS
    • Kvasinky: svrchní
  • Vánoční 19° Doppelbock

    BARVA JANTAROVÁ VŮNĚ KOŘENITÁ PO SMĚSI CZ CHMELŮ CHUŤ PLNÁ SLADOVÁ S HOŘKÝM KONCEM

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Doppelbock
    • Obsah alkoholu: 7,80%
    • Stupňovitost: 19,00°
    • Hořkost: intenzivní
    • Chmel: CZ ŽATECKÝ + CZ PREMIANT+CZ SAAZ SPECIÁL
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, BAVORSKÝ, KARAMELOVÝ, KARAPILS
    • Kvasinky: spodní
  • Vánoční 19° Extra IPA

    BARVA JANTAROVÁ VŮNĚ KOŘENITÁ PO SMĚSI CZ CHMELŮ+ US SIMCOE+US AMARILLO CHUŤ PLNÁ SLADOVÁ S HOŘKÝM KONCEM Pivo je svými hodnotami na rozmezí IPA a Imperial IPA, proto jsme se rozhodli použít název EXTRA IPA

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Extra IPA
    • Obsah alkoholu: 7,80%
    • Stupňovitost: 19,00°
    • Hořkost: 65
    • Chmel: CZ ŽATECKÝ + US AMARILLO + US SIMCOE
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, BAVORSKÝ, KARAMELOVÝ, KARAPILS
    • Kvasinky: svrchní
  • Vídeň 13°

    Vídeň 13°

    ento opravdu výborný videňský ležák pro vás otec pivovaru Martin Matuška uvařil z plzeňského sladu, mnichovského sladu, karamelového sladu a karapils sladu. Také pro zlepšení pěnivosti přidal trochu nesladovaného ječmene. Vídeň uvařil dekokčním dvourmutovým způsobem. Během chmelovaru ve třech dávkách přidal žatecký poloraný červeňák. O hlavní kvašení se postaraly kvasnice spodního kvašení. S recepturou vídeňského ležáku se Martin seznámil v Tunisku, kde s vídeňským sládkem Ivanem Farkašem uváděl do provozu minipivovar ve městě Sousse.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 4,20%
    • Stupňovitost: 13,80°
    • Chmel: Žatecký poloraný červeňák
    • Slad: plzeňský, mnichovský, karamelový a karapils
    • Kvasinky: spodní
  • Wet Hop Lager 11°

    Jedná se o světlé lehké pivo s velmi jemnou hořkostí. Do studeného chmelení jsme použili chmel Cascade pěstovaný v Německu, který byl sklizen jako čerstvý s veškerým obsahem vody, ihned zavakuován a skladován v chladu. Vzniklo tak pivo ideální do aktuálního počasí

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Světlý ležák
    • Obsah alkoholu: 4,70%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Chmel: Select
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: spodní
  • Wet Hop Pale Ale 11°

    Wet Hop Pale Ale 11°

    Výjimečné pivo z Matuškova dílny. Wet Hop Pale Ale vychází ze světlého speciálu, do kterého byl přidán čerstvý chmel. Takové pivo je možné uvařit pouze jednou ročně a to v době, kdy probíhá sklizeň. Ochutnejte toto jedinečné pivo.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 4,70%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Hořkost: 30
    • Chmel: zelený cascade z Německa, vakuovaný a skladovaný v chladu
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: svrchní
  • WET HOP Světlé 13°

    WET HOP Světlé 13°

    Uvařili jsme pivo z tzv. mokrého chmele. V USA se tomu říká WET HOP nebo FRESH HOP. Jeden z prvních pivovarů, který s tím přišel na trh, byla Sierra Nevada před deseti lety. My jsme si tento rok zajeli na chmelnici a takřka a doslova si chmel natrhali. Následně jsme uvařili Speciální světlé pivo a chmel použili jak při chmelovaru, whirpoolu, tak při studeném chmelení. Tuto várku je možné uvařit pouze jednou v roce, a to když probíhá sklizeň. Chmel utržený na chmelnici obsahuje 80% vody, sušený chmel 10%, proto se musí do 24 hodin zpracovat.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,50%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Chmel: CZ ŽATECKÝ SKLIZEN 24 HODIN PŘED VÁRKOU TZV. FRESH/WET HOP
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, MNICHOVSKÝ
    • Kvasinky: spodní
  • Winter Ale 16°

    Winter Ale 16°

    Střední velmi jemný říz, střední plnost. V chuti karamelové, se střední hořkostí a tóny tropického ovoce (mango), mandarinek a pomerančů. Doznívání je dlouhé s tóny tropického ovoce, mandarinek, melounů, grepů, citrónové kůry a lehce karamelu.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 6,60%
    • Stupňovitost: 16,00°
    • Hořkost: 57
    • Kvasinky: svrchní
  • Witbier 12°

    Witbier 12°

    DRUH BELGICKÉHO PŠENIČNÉHO PIVA, KTERÉ SE JIŽ VAŘILO VE STŘEDOVĚKU. K JEHO VÝROBĚ SE POUŽÍVALO KOŘENÍ, KTERÉ SE NAZÝVALO „GRUID“. VĚTŠINOU TO BÝVAL KORIANDR A POMERANČOVÁ KŮRA. DÍKY POUŽITÍ NESLADOVANÝCH CEREÁLIÍ PIVO OBSAHUJE ŠKROBNATÉ LÁTKY, KTERÉ ZPŮSOBUJÍ ZÁKAL TYPICKÝ PRO TENTO DRUH PIVA. DO NAŠEHO WITBIERU JSME PŘIDALI TROCHU KYSELÉHO SLADU, KTERÝ PIVU ZVYŠUJE PITELNOST. JE TO LEHKÉ VELMI OSVĚŽUJÍCÍ PIVO PERFEKTNĚ HODÍCÍ SE K PÁLIVÝM POKRMŮM

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Belgian Witbier
    • Obsah alkoholu: 5,20%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: nízká
    • Chmel: US CITRA
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ,NESLADOVANÁ PŠENICE,OVESNÉ VLOČKY,NESLADOVANÝ JEČMEN, KYSELÝ SLAD
    • Kvasinky: svrchní
  • Zlatá raketa 17° IPA

    Zlatá raketa 17° IPA

    Pivní styl IPA pochází z 19. století. Byla vyvážena do Indie, kde byly anglické kolonie. Pivo muselo přežít dlouhou lodní cestu v teple, a proto se vařilo silnější a více chmelené. Chmel totiž chrání pivo proti škodlivým bakteriím. Napijte se a ucítíte rozkvetlou letní louku plnou tropického ovoce v čele s grapefruitem a mangem. Pokud milujete IPA, není co řešit.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 7,00%
    • Stupňovitost: 17,00°
    • Hořkost: 67
    • Chmel: Citra, Amarillo, Columbus
    • Slad: český plzeňský, karapils
    • Kvasinky: svrchní

Matuška

Pivovar Matuška U Radnice 115 267 42 Broumy CHKO Křivoklátsko mail: info@pivovarmatuska.cz sládek: Adam Matuška tel.: +420 723 983 594 Martin Matuška tel.: +420 606 623 787

Telefon: +420 723 983 594
E-mail: info@pivovarmatuska.cz
URL: http://www.pivovarmatuska.cz/

Sládek: Adam Matuška
Rok založení: 2009

Únětický pivovar

Pivovar zde byl postaven pravděpodobně roku 1710. Usuzuje se tak podle letopočtu, který je vytesán v základovém pilíři v prostorách sladovního humna, kde se dnes nachází Pivovarský výčep. Vlastníkem pivovaru byla téměř po celou dobu Metropolitní kapitula u sv. Víta v Praze, která jej však po většinu času pronajímala. K největšímu rozkvětu únětického pivovarnictví došlo v druhé polovině 19. století, kdy se dlouhodobým nájemcem stal sládek Alexandr Kottler, působil zde téměř 32 roků. Podle přehledu o výrobě piva v 10 pivovarech smíchovského okresu z roku 1897, byl Únětický pivovar třetím největším v tomto regionu a jeho roční výroba dosáhla 21 600 hektolitrů piva (průměrný výstav tehdy činil pouze 7000 hl moku za rok). Za zmínku také stojí, že už v té době byl v Úněticích využíván parostrojní pohon. Sílící tlak konkurence na začátku 20. století způsobil pivovaru problémy, stagnaci umocnilo i umístění mimo průmyslové město. Z 1.světové války se podnik už nikdy nevzpamatoval (v posledním válečném roce 1916-17 uvařil jenom 2 026 hl). Poválečná a prvorepublikové léta byla sice o něco lepší, ale o staré zašlé slávě si mohl pivovar nechat jen zdát. Další rána přišla s Protektorátem a kolem roku 1942 byl pivovar zakonzervován. Po smrti nájemce J. Fiedlera (1943) podnik přebrala jeho žena Olga a dcera Marie, které po roce 1945 činnost pivovaru překvapivě rychle obnovily a technologicky jej zmodernizovaly. Rokem 1948 ovšem skončilo majetnictví Metropolitní kapituly u sv. Víta a do Únětic byla dosazena správa ze smíchovského Staropramenu.V březnu 2010 se pod vedením manželů Tkadlecových z nedalekých Roztok u Prahy začal připravovat projekt na „Znovuzrození Únětického pivovaru“. V září téhož roku byla založena akciová společnost Únětický pivovar, která v listopadu odkoupila objekt pivovaru od společnosti Primo k.s., která zde provozovala sklad mléčných výrobků. Stavební úpravy začaly bezprostředně poté.První várka Únětického piva byla uvařena 15. května a 11.června 2011 se slavnostně otevřely brány Únětického pivovaru a byla zahájena novodobá historie pivovaru.

Piva z pivovaru: Únětický pivovar

  • Masopustní Bock 16°

    Masopustní Bock 16°

    Barva měděná, lehce zakalené. Pěkná hustá stabilní pěna.Vůně toustová, sladová, bylinná.Střední jemný říz, střední plnost. V chuti sladové, toustové, se střední hořkostí a bylinně chmelovými tóny. Doznívání je bylinné, lehce peprné, sladové, toustové.

    • Pivovar: Únětický pivovar
    • Obsah alkoholu: 0,00%
    • Stupňovitost: 16,00°
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Posvícenská žitná polotmavá 11,5°

    Toto pivo zrálo 27 dní ve sklepě. Pivo je mírně tmavší barvy než klasický ležák, s bohatou pěnou. Koncentrace mladiny okolo 11,5% zaručuje oproti "silným" pivům dobrou pitelnost. Žitný slad dává pivu mírně hrubou plnou až medovou chuť spojenou s lehce chmelovým dozníváním.

    • Pivovar: Únětický pivovar
    • Pivní styl: Polotmavý ležák
    • Obsah alkoholu: 4,57%
    • Stupňovitost: 11,50°
    • Hořkost: 23 JH
    • Slad: žitný
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Únětice - Václavův medvěd 14°

    Únětice - Václavův medvěd 14°

    pro dny českého piva jsme uvařili Únětický speciál 14°Václavův medvěd. pivo bylo uvařeno v srpnu 2019 ve spolupráci s Petrem Bednářem, sládkem pivovaru Krkonošský medvěd. Pivo je světlé, nefiltrované s obsahem alkoholu 5,5%.Bylo vařeno na tři rmuty s použitím Novozélandských chmelů.

    • Pivovar: Únětický pivovar
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Chmel: Novozélandské chmely
    • Slad: ječný, žitný
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Únětická 10,7° filtrovaná

    Vzhled: Barva zlatavá, čiré, pěkná hustá pěna, která kroužkuje. Vůně kvasnicová, sladová, chmelová. Průměrný říz. V chuti sladové s výraznou hořkou dochutí. Skvělá a poctivá desítka na zahnání letní žízně.

    • Pivovar: Únětický pivovar
    • Pivní styl: Světlé
    • Obsah alkoholu: 4,20%
    • Stupňovitost: 10,70°
    • Hořkost: střední
    • Chmel: Žatec
    • Slad: Plzeňský, Mnichovský, Klusáček
    • Kvasinky: spodní
  • Únětické pivo 10°

    Únětické pivo 10°

    Zlatá barva, lehce zakalené, slušná světlá pěna, dobře drží. Vůně sladová, lehce chmelově kořenitá a trochu bylinná. Chuť sladová, chmelově kořenitá. Střední až lehce vyšší říz, střední až lehce nižší plnost těla. Hořkost je střední, doznívání středně dlouhé, lehce chmelově kořenité, trochu bylinné.

    • Pivovar: Únětický pivovar
    • Obsah alkoholu: 3,80%
    • Stupňovitost: 10,50°
    • Chmel: Žatecký poloraný červeňák, Sládek, granulovaný
    • Slad: plzeňský
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Únětický pivovar - Únětická 12° nefiltr

    Vzhled: Zlatá barva, lehce zakalené, pěkná světlá pěna. Vůně chmelově kořenitá, bylinná, sladová. Chuť sladová, kořenitá, trochu obilná a kvasnicová. Střední až lehce vyšší říz, střední až trochu plnější tělo. Hořkost je střední až lehce vyšší, doznívání delší, sladové, chmelově bylinné, lehce kořenité, trochu peprné a grepové kůry. Příjemně chmelený a velmi pitelný ležák.

    • Pivovar: Únětický pivovar
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 4,60%
    • Stupňovitost: 12,40°
    • Hořkost: střední
    • Chmel: Žatec
    • Slad: Plzeňský, Mnichovský, Klusáček
    • Kvasinky: spodní

Únětický pivovar

Rýznerova 19, 252 62 Únětice

Telefon:
E-mail: stepan.tkadlec@unetickypivovar.cz
URL: http://www.unetickypivovar.cz

Sládek: Vladimír Černohorský
Rok založení: 2000

Pivovar Kunratice

Pivovar Kunratice se nachází nedaleko Tvrze Kunratice, kde se pivo vařilo až do roku 1901. Po bezmála 115 letech obnovujeme starou tradici kunratického pivovarnictví, a to v nově zrekonstruované budově na křižovatce ulic Vídeňská a Na Betáni.

V pivovaru není restaurace, ale na jeho nádvoří jsou pořádány „Dny otevřených dveří“ a další společenské akce, spojené s prohlídkami technologie a ochutnávkami piv.

Hlavní část produkce je dodávána vybraným pražským a zejména kunratickým restauracím.

Blízkost Kunratického lesa s volně žijícím stádem muflonů položila základ názvu našich piv.

Piva z pivovaru: Pivovar Kunratice

  • Muflon - Pšenice 11°

    Muflon - Pšenice 11°

    Pivo má světle zlatou barvu s jemným kvasnicovým zákalem. Ve vůni je zastoupen zralý banán, s mírným aroma hřebíčku. Chuť je svěží s květinovým tónem a citrusovým nádechem.

    • Pivovar: Pivovar Kunratice
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Hořkost: 11
    • Chmel: Hersbrucker, Saphir
    • Slad: plzeňský, pšeničný
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Muflon 13° Red ALE

    Svrchně kvašené pivo typu ALE rubínové barvy. Pro zachování čistoty pivního stylu používáme k jeho výrobě výhradně zahraniční slady, zámořské chmely, originální kvasnice a technologický postup pro piva ALE typický. Tím dosahujeme zcela jiného vjemu hořkosti a chmelového aroma. V chuti piva zachytíte citrusové a květinové tóny.

    • Pivovar: Pivovar Kunratice
    • Pivní styl: Amber Ale
    • Obsah alkoholu: 5,40%
    • Stupňovitost: 13,50°
    • Hořkost: 76
    • Chmel: Amarillo, Citra, Chinok, Columbus
    • Slad: plzeňský, Pale Ale, Carared, Melanoidinový, Carafa
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Muflon Amore Mio 14,5°

    Muflon Amore Mio 14,5°

    Zlatá barva, lehce až středně zakalené, pěkná světlá pěna, dobře drží.Vůně tropické ovoce (ananas, mango), lehce citrusová, sladová, trochu bylinná a náznak kyselosti.Chuť sladová, lehce ovocná, trochu bylinná. Střední až nižší říz, střední plnost těla. Hořkost je střední až vyšší, doznívání delší, citrusové, tropického ovoce, sladové, lehce bylinné, trochu lesního ovoce.

    • Pivovar: Pivovar Kunratice
    • Obsah alkoholu: 6,50%
    • Stupňovitost: 14,50°
    • Hořkost: 50
    • Chmel: Amarillo
    • Slad: Plzeňský, Pale Ale, Pšeničný, Bavorský
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • NEW ENGLAND IPA 14°

    Muflon NEW ENGLAND IPA je ve vůni a chuti opravdu ušlechtilým koktejlem tropického ovoce a svěžích citrusových tónů. vyznačuje se také specifickým zákalem dosaženým svařováním ovesných vloček a sladů s vyšším obsahem bílkovin.

    • Pivovar: Pivovar Kunratice
    • Pivní styl: New England IPA
    • Obsah alkoholu: 7,00%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Chmel: Amarillo, Citra, Mosaic, Simcoe, Cascade
    • Slad: ječný, pšeničný
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Oak Aged Lager 13°

    Ležák vyrobený ryze českým způsobem. Jedná se o plné pivo uvařené na stupńovitost 13° tradičním třírmutovým dekokčním postupem pouze za použití českého humnového sladu a třikrát chmelené žateckým poloranným červeňákem. specifickým rysem tohoto piva je jeho dokvašování v tanku s přídavkem smolených a vypálených dubových článků.

    • Pivovar: Pivovar Kunratice
    • Pivní styl: Ležák
    • Obsah alkoholu: 0,00%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Chmel: Žatecký poloraný červeňák
    • Slad: humnový slad
    • Kvasinky: spodní kvašení

Pivovar Kunratice

Telefon:
E-mail:
URL:

Sládek:
Rok založení: 2000

BlackDog Brewing Group & pivovar Permon

Vařeno za spolupráce s pivovarem Permon ze Sokolova

Piva z pivovaru: BlackDog Brewing Group & pivovar Permon

  • Blackdog Winter Ale 13°

    Blackdog Winter Ale 13°

    Svrchně kvašené pivo, které jako novinku vaříme přes zimní období. Jedná se o silnější variantu letního piva BLACK DOG SUMMER ALE. Používají se originální americké chmely, nejvyšší kvality. Slad je přímo určený k výrobě piv typu PALE ALE. Pivo je chmeleno jak klasicky, tak dvojfázově za „studena“. Pivo je nefiltrované a nepasterované.

    • Pivovar: BlackDog Brewing Group & pivovar Permon
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: 40
    • Chmel: Americké chmele Columbus, Galaxy, Citra
    • Slad: Weyermann PALE ALE, Plzeňský
    • Kvasinky: svrchní
  • Lager Dog 12° ležák

    Lager Dog 12° ležák

    Poctivý český ležák (12,1°) vařený z Plzeňského sladu, žateckého chmele (ŽPČ, Sládek), kvašení proběhlo tradičním způsobem v otevřených kádích. Správný ležák má být i řádně chmelený a to se nám povedlo, jelikož má 35 IBU. Doba zráni v ležáckém sklepě dosáhla skoro dvou měsíců, tím pádem je to krásně pitelný, výrazně hořký světlý ležák.

    • Pivovar: BlackDog Brewing Group & pivovar Permon
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 35
    • Chmel: ŽPČ, Sládek
    • Slad: plzeňský
    • Kvasinky: spodní
  • Summer Ale CITRA 11°

    Svrchně kvašené pivo vařené na letní období. Silně chmelený americkými chmely dvoufázově za „studena“. Chuť osvěžující citrusová, jemný říz. Pozor !!! Velice pitelné a návykové pivo v teplých letních dnech , )

    • Pivovar: BlackDog Brewing Group & pivovar Permon
    • Obsah alkoholu: 4,79%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Hořkost: 27,46
    • Chmel: Citra,Huell Melon, Cascade,Columbus
    • Slad: ječné slady, Plzeňský slad, Pale ALE
    • Kvasinky: svrchní kvašení

BlackDog Brewing Group & pivovar Permon

Telefon:
E-mail:
URL:

Sládek: Jan Rada, Team BlackDogs
Rok založení: 2000

Klášterní pivovar Želiv

První zmínky o vaření piva v premonstrátském klášteře na Želivě jsou již ze 14 století. O tradici vaření na Želivě svědčí zachovalý písemný popis zdejšího pivovaru z roku 1617. Premonstráti po navrácení želivského opatství ve vaření piva pokračovali. Více než třistaletá tradice vaření piva v klášteře Želiv byla přerušena v roce 1907, kdy byl klášter zachvácen velkým požárem.

K obnově vaření piva na Želivě došlo v roce 2003, kdy Kanonie ve spolupráci se dvěma společníky založila Klášterní pivovar Želiv. Pivovaru se však moc nedařilo, měl zastaralou technologii, a proto byla jeho činnost ukončena koncem roku 2009. V roce 2010 Kanonie premonstrátů založila nový Želivský klášterní pivovar s moderní výrobní technologií.

Piva z pivovaru: Klášterní pivovar Želiv

  • Highlander`s Rye Amber IPA 15°

    Highlander`s Rye Amber IPA 15°

    Je na patnáctku lehké pivo, ušlechtilé barvy (amber), vysoké hořkosti a široké škály vůní od pryskyřice přes citrusy až po lesní ovoce. Vše uzavírá specificke aroma amerických kvasnic svrchního kvašení. Žito je zde použito ve formě světlého a praženého sladu i nesesladované pro odlehčení těla. Ječné slady typu ale – sladovna Bernard Rajhrad. Sypání je doplněno špetkou polotmavých a tmavých sladů – opět sladovna Weyermann. O hořkost a aroma se starají americké chmele Simcoe, Chinook a Sorachi Ace.

    • Pivovar: Klášterní pivovar Želiv
    • Obsah alkoholu: 6,00%
    • Stupňovitost: 15,00°
    • Chmel: Simcoe, Chinook a Sorachi Ace.
    • Slad: ječný,žitný, polotmavý, tmavý
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Milo10°

    Polotmavé výčepní pivo MILO 10 je konstruováno pro milovníky piv s plným kulatým tělem, přesto s výraznější hořkostí. Jde o dvourmutově vařené pivo.Toto pivo dokazuje, že i desítka může být velmi zajímavým zážitkem spolu s nižším obsahem alkoholu (3,9%).Pro záruku těchto vjemových vlastností piva byl použit melanoidní slad ze sladovny Weyermann, barvu tohoto polotmavého speciálu s potlačením výraznějšího karamelovéko aromatu a chuti dodává soubor čtyř polotmavých sladů včetně sladu Weyermann Carared. Pro chmelení jsme zvolili jednochmelové trojnásobné dávkování žateckou odrůdou chmele Vital – tedy jde o tzv. singlehop.

    • Pivovar: Klášterní pivovar Želiv
    • Obsah alkoholu: 3,00%
    • Stupňovitost: 10,00°
    • Chmel: Vital
    • Slad: Weyermann Carared
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Postní 16°

    Polotmavý speciál inspirovaný VÍDEŇSKÝM ležákem. Plná až nasládlá chuť, jemné ovocné aroma s bohatou hustou pěnou a temně pomerančovou barvou.

    • Pivovar: Klášterní pivovar Želiv
    • Obsah alkoholu: 7,00%
    • Stupňovitost: 16,00°
    • Chmel: žatecký
    • Slad: vídeňský slad, Carared
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Vitus14°

    Jedinečnost tohoto piva vyrobeného v klášterním pivovaru v Želivě je dána historickou recepturou z roku 1626, snahou co nejvíce se přiblížit historickým pivům. Výsledek věru stojí za ochutnání. Za starých časů se často používal tehdy levnější pšeničný slad, jehož sušení probíhalo pomocí otevřeného ohně, a proto byl mírně zauzený a také se do piva přidávaly byliny a koření.

    • Pivovar: Klášterní pivovar Želiv
    • Pivní styl: bylinkový ALE
    • Obsah alkoholu: 6,00%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Kvasinky: svrchní kvašení

Klášterní pivovar Želiv

Telefon:
E-mail:
URL:

Sládek:
Rok založení: 2000

Registrace do pivního klubu

Registrace do pivního klubu

Vyplňte prosím všechny údaje!