!

Life is
too short
to eat bad
food.

Čeká ve sklepě

Pilsner Urquell

Spodně kvašený světlý ležák. Naprostá většina produkce nyní kvasí v nerezových cylindrokonických tancích, které Pivovar Prazdroj instaloval v roce 1993. Vedle toho probíhá tzv. srovnávací výroba tradiční původní technologií s kvašením v dubových kádích a zráním v ležáckých sudech, využívaná pro zajištění neměnnosti jedinečné chuti a kvality.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
  • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
  • Obsah alkoholu: 4,40%
  • Stupňovitost: 11,69°
  • Hořkost: 11,3
  • Chmel: žatecký poloranný červeňák
  • Slad: plzeňský ječný
  • Kvasinky: spodního kvašení

Pilsner Urquell

Birell nealko

Birell je českou značkou nealkoholického piva vyráběnou v pivovarech Radegast a Šariš mezinárodní pivovarské skupiny SABMiller. Birell obsahuje 0,49 % objemového množství alkoholu, přičemž hranice obsahu alkoholu pro nealkoholická piva je podle českých zákonů 0,5 % celkového objemu. Vyznačuje se charakteristickými vlastnostmi českých ležáků – výraznou hořkostí, pěnivostí i absencí cizích (nesladových) chutí a vůní. Nízkého obsahu alkoholu v Birellu je docíleno využitím speciálně vyšlechtěných kvasinek, které vyprodukují velmi málo etanolu i v případě, že kvasný proces probíhá stejně dlouhou dobu jako při výrobě alkoholických ležáků. Díky tomu si Birell uchovává některé důležité vlastnosti tradičních českých piv.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Birell
  • Obsah alkoholu: 0,49%
  • Stupňovitost: 0,00°
  • Chmel: žatecký poloranný červeňák
  • Slad: plzeňský ječný
  • Kvasinky: spodního kvašení

Birell nealko

Blackdog Winter Ale 13°

Svrchně kvašené pivo, které jako novinku vaříme přes zimní období. Jedná se o silnější variantu letního piva BLACK DOG SUMMER ALE. Používají se originální americké chmely, nejvyšší kvality. Slad je přímo určený k výrobě piv typu PALE ALE. Pivo je chmeleno jak klasicky, tak dvojfázově za „studena“. Pivo je nefiltrované a nepasterované.

  • Pivovar: BlackDog Brewing Group & pivovar Permon
  • Obsah alkoholu: 5,00%
  • Stupňovitost: 13,00°
  • Hořkost: 40
  • Chmel: Americké chmele Columbus, Galaxy, Citra
  • Slad: Weyermann PALE ALE, Plzeňský
  • Kvasinky: svrchní

Blackdog Winter Ale 13°

Xmas 16°

Speciální, silné, polotmavé vánoční pivo s plným sladovým tělem a intenzivní vůní koření a ovoce. Použité kvasinky mu dávají nádech "Belgie" a zvýrazňují chuť koriandru a hřebíčku, přidaných i do chmelovaru, celkové vyznění však více připomíná německý weizenbock.

  • Pivovar: Antoš
  • Pivní styl: India Pale Ale
  • Obsah alkoholu: 6,00%
  • Stupňovitost: 16,00°
  • Chmel: Hallertau Tradition
  • Slad: ječný, pšeničný
  • Kvasinky: svrchní kvašení

Rubínový Ležák 12°

Rubínově zbarvený ležák s lehce kořenitou vůní a hořkostí, kterou mu dodává česká odrůda chmele Rubín,ta vznikla křížením odrůd Bor, Žatecký poloraný červeňák a Northern Brewer a svůj název získala podle barvy listů chmelové rostliny. Tento ležák patří mezi oblíbené stálice Volby sládků.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
  • Pivní styl: Polotmavý ležák
  • Obsah alkoholu: 5,20%
  • Stupňovitost: 12,00°
  • Hořkost: 29
  • Chmel: Rubín
  • Slad: Plzeňský, Karamelový, barevný
  • Kvasinky: spodní kvašení

Pilsner Urquell

Spodně kvašený světlý ležák. Naprostá většina produkce nyní kvasí v nerezových cylindrokonických tancích, které Pivovar Prazdroj instaloval v roce 1993. Vedle toho probíhá tzv. srovnávací výroba tradiční původní technologií s kvašením v dubových kádích a zráním v ležáckých sudech, využívaná pro zajištění neměnnosti jedinečné chuti a kvality.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
  • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
  • Obsah alkoholu: 4,40%
  • Stupňovitost: 11,69°
  • Hořkost: 11,3
  • Chmel: žatecký poloranný červeňák
  • Slad: plzeňský ječný
  • Kvasinky: spodního kvašení

Pilsner Urquell

Birell nealko

Birell je českou značkou nealkoholického piva vyráběnou v pivovarech Radegast a Šariš mezinárodní pivovarské skupiny SABMiller. Birell obsahuje 0,49 % objemového množství alkoholu, přičemž hranice obsahu alkoholu pro nealkoholická piva je podle českých zákonů 0,5 % celkového objemu. Vyznačuje se charakteristickými vlastnostmi českých ležáků – výraznou hořkostí, pěnivostí i absencí cizích (nesladových) chutí a vůní. Nízkého obsahu alkoholu v Birellu je docíleno využitím speciálně vyšlechtěných kvasinek, které vyprodukují velmi málo etanolu i v případě, že kvasný proces probíhá stejně dlouhou dobu jako při výrobě alkoholických ležáků. Díky tomu si Birell uchovává některé důležité vlastnosti tradičních českých piv.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Birell
  • Obsah alkoholu: 0,49%
  • Stupňovitost: 0,00°
  • Chmel: žatecký poloranný červeňák
  • Slad: plzeňský ječný
  • Kvasinky: spodního kvašení

Birell nealko

Blackdog Winter Ale 13°

Svrchně kvašené pivo, které jako novinku vaříme přes zimní období. Jedná se o silnější variantu letního piva BLACK DOG SUMMER ALE. Používají se originální americké chmely, nejvyšší kvality. Slad je přímo určený k výrobě piv typu PALE ALE. Pivo je chmeleno jak klasicky, tak dvojfázově za „studena“. Pivo je nefiltrované a nepasterované.

  • Pivovar: BlackDog Brewing Group & pivovar Permon
  • Obsah alkoholu: 5,00%
  • Stupňovitost: 13,00°
  • Hořkost: 40
  • Chmel: Americké chmele Columbus, Galaxy, Citra
  • Slad: Weyermann PALE ALE, Plzeňský
  • Kvasinky: svrchní

Blackdog Winter Ale 13°

Xmas 16°

Speciální, silné, polotmavé vánoční pivo s plným sladovým tělem a intenzivní vůní koření a ovoce. Použité kvasinky mu dávají nádech "Belgie" a zvýrazňují chuť koriandru a hřebíčku, přidaných i do chmelovaru, celkové vyznění však více připomíná německý weizenbock.

  • Pivovar: Antoš
  • Pivní styl: India Pale Ale
  • Obsah alkoholu: 6,00%
  • Stupňovitost: 16,00°
  • Chmel: Hallertau Tradition
  • Slad: ječný, pšeničný
  • Kvasinky: svrchní kvašení

Rubínový Ležák 12°

Rubínově zbarvený ležák s lehce kořenitou vůní a hořkostí, kterou mu dodává česká odrůda chmele Rubín,ta vznikla křížením odrůd Bor, Žatecký poloraný červeňák a Northern Brewer a svůj název získala podle barvy listů chmelové rostliny. Tento ležák patří mezi oblíbené stálice Volby sládků.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
  • Pivní styl: Polotmavý ležák
  • Obsah alkoholu: 5,20%
  • Stupňovitost: 12,00°
  • Hořkost: 29
  • Chmel: Rubín
  • Slad: Plzeňský, Karamelový, barevný
  • Kvasinky: spodní kvašení

Cvikov - Stovka 13°

Při vaření speciálního polotmavého piva Stovka 13° bylo naší největší snahou to, abychom se co nejvíce přiblížili chuti "prvorepublikového" piva, které se ve Cvikově v minulosti vařilo. Při výrobě speciálu jsme proto použili mnichovský a karamelový slad, který dává pivo jantarovou barvu s velmi jemnými karamelovými tóny a celkově plnou chutí. Žatecké chmely předávájí pivo vyšší příjemně doznívající hořkost. Pivo jsme uvařili prvně v říjnu 2018 ke 100. výročí založení naší republiky. Díky velkému zájmu jsem se rozhodli vařit tento speciál pod stejným názvem Stovka i v dalších letech.

  • Pivovar: Pivovar Cvikov
  • Pivní styl: Polotmavý speciál
  • Obsah alkoholu: 5,00%
  • Stupňovitost: 13,00°
  • Hořkost: 38
  • Chmel: Žatecký poloraný červeňák
  • Slad: mnichovský,karamelový
  • Kvasinky: spodní kvašení

Plzeňský Prazdroj

Plzeňský Prazdroj, a. s., je český pivovar založen roku 1842, který produkuje první pivo plzeňského typu, Pilsner Urquell. Prazdroj je v současné době sdružující pivovar Plzeň, pivovar Radegast a pivovar Velké Popovice. Společně s pivovarem Gambrinus patří pod skupinu SABMiller, která byla nedávno převzata japonským Asahi Group Holdingem.

Značky Plzeňského Prazdroje jsou nedílnou součástí národního dědictví a české pivní kultury. Naše piva a ostatní nápoje vaříme podle původních receptur a stejně jako naši předkové pečujeme o jejich nejvyšší kvalitu.

Vyrábí značky Pilsner Urquell, Gambrinus světlý výčepní, Gambrinus 11 Excelent, Gambrinus Premium, Gambrinus DRY, Kozel světlý, Kozel černý, Kozel 11 Medium, Kozel Premium, Radegast Originál, Radegast Premium, Radegast Birell, Master Zlatý 15°, Master Polotmavý 13°, Master Tmavý 18°, Primus, Klasik, Kingswood Apple Cider.

Společenství sládků Plzeňského Prazdroje připravilo jedinečný program Volba sládků, v němž se postupně představují každý měsíc jiné várky pivních speciálů.

Piva z pivovaru: Plzeňský Prazdroj

  • Birell nealko

    Birell nealko

    Birell je českou značkou nealkoholického piva vyráběnou v pivovarech Radegast a Šariš mezinárodní pivovarské skupiny SABMiller. Birell obsahuje 0,49 % objemového množství alkoholu, přičemž hranice obsahu alkoholu pro nealkoholická piva je podle českých zákonů 0,5 % celkového objemu. Vyznačuje se charakteristickými vlastnostmi českých ležáků – výraznou hořkostí, pěnivostí i absencí cizích (nesladových) chutí a vůní. Nízkého obsahu alkoholu v Birellu je docíleno využitím speciálně vyšlechtěných kvasinek, které vyprodukují velmi málo etanolu i v případě, že kvasný proces probíhá stejně dlouhou dobu jako při výrobě alkoholických ležáků. Díky tomu si Birell uchovává některé důležité vlastnosti tradičních českých piv.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
    • Obsah alkoholu: 0,49%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Chmel: žatecký poloranný červeňák
    • Slad: plzeňský ječný
    • Kvasinky: spodního kvašení
  • Master velikonoční zlatá 13°

    Master velikonoční zlatá 13°

    Nefiltrované zlatožluté pivo s bílou pěnou a silnou sladovou vůní, která je doprovázena i výraznou sladovou chutí s karamelovým nádechem. Chuť je doplněna lehčí hořkostí, čímž se ideálně vyvažuje střední plnost a sladkost. V doznívání je pivo jemné a působí velice čistým dojmem.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
    • Obsah alkoholu: 5,50%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Kvasinky: spodního kvašení
  • Pilsner Urquell

    Pilsner Urquell

    Spodně kvašený světlý ležák. Naprostá většina produkce nyní kvasí v nerezových cylindrokonických tancích, které Pivovar Prazdroj instaloval v roce 1993. Vedle toho probíhá tzv. srovnávací výroba tradiční původní technologií s kvašením v dubových kádích a zráním v ležáckých sudech, využívaná pro zajištění neměnnosti jedinečné chuti a kvality.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 4,40%
    • Stupňovitost: 11,69°
    • Hořkost: 11,3
    • Chmel: žatecký poloranný červeňák
    • Slad: plzeňský ječný
    • Kvasinky: spodního kvašení
  • Polotmavý ležák 12°

    Nepasterizovaný polotmavý ležák, který je vařený z chmele odrůdy Sládek, který mu dodává střední hořkost a spolu s karamelovými tóny sladu tomuto pivu dávají vyváženou plnou chuť a polotmavou barvu.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 5,20%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Chmel: Sládek
    • Kvasinky: spodního kvašení

Plzeňský Prazdroj

Plzeň U Prazdroje 7 304 97

Telefon: 222 710 159
E-mail: info@prazdroj.cz
URL: www.pilsner-urquell.cz

Sládek: Jan Enge
Rok založení: 2000

Plzeňský Prazdroj - Birell

Plzeňský Prazdroj, a. s., je český pivovar založen roku 1842, který produkuje první pivo plzeňského typu, Pilsner Urquell. Prazdroj je v současné době sdružující pivovar Plzeň, pivovar Radegast a pivovar Velké Popovice. Společně s pivovarem Gambrinus patří pod skupinu SABMiller, která byla nedávno převzata japonským Asahi Group Holdingem. Značky Plzeňského Prazdroje jsou nedílnou součástí národního dědictví a české pivní kultury. Naše piva a ostatní nápoje vaříme podle původních receptur a stejně jako naši předkové pečujeme o jejich nejvyšší kvalitu. Vyrábí značky Pilsner Urquell, Gambrinus světlý výčepní, Gambrinus 11 Excelent, Gambrinus Premium, Gambrinus DRY, Kozel světlý, Kozel černý, Kozel 11 Medium, Kozel Premium, Radegast Originál, Radegast Premium, Radegast Birell, Master Zlatý 15°, Master Polotmavý 13°, Master Tmavý 18°, Primus, Klasik, Kingswood Apple Cider. Společenství sládků Plzeňského Prazdroje připravilo jedinečný program Volba sládků, v němž se postupně představují každý měsíc jiné várky pivních speciálů.

Plzeňský Prazdroj - Birell

Telefon:
E-mail:
URL:

Sládek:
Rok založení: 2000

BlackDog Brewing Group & pivovar Permon

Vařeno za spolupráce s pivovarem Permon ze Sokolova

Piva z pivovaru: BlackDog Brewing Group & pivovar Permon

  • Blackdog Winter Ale 13°

    Blackdog Winter Ale 13°

    Svrchně kvašené pivo, které jako novinku vaříme přes zimní období. Jedná se o silnější variantu letního piva BLACK DOG SUMMER ALE. Používají se originální americké chmely, nejvyšší kvality. Slad je přímo určený k výrobě piv typu PALE ALE. Pivo je chmeleno jak klasicky, tak dvojfázově za „studena“. Pivo je nefiltrované a nepasterované.

    • Pivovar: BlackDog Brewing Group & pivovar Permon
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: 40
    • Chmel: Americké chmele Columbus, Galaxy, Citra
    • Slad: Weyermann PALE ALE, Plzeňský
    • Kvasinky: svrchní
  • Lager Dog 12° ležák

    Lager Dog 12° ležák

    Poctivý český ležák (12,1°) vařený z Plzeňského sladu, žateckého chmele (ŽPČ, Sládek), kvašení proběhlo tradičním způsobem v otevřených kádích. Správný ležák má být i řádně chmelený a to se nám povedlo, jelikož má 35 IBU. Doba zráni v ležáckém sklepě dosáhla skoro dvou měsíců, tím pádem je to krásně pitelný, výrazně hořký světlý ležák.

    • Pivovar: BlackDog Brewing Group & pivovar Permon
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 35
    • Chmel: ŽPČ, Sládek
    • Slad: plzeňský
    • Kvasinky: spodní
  • Summer Ale CITRA 11°

    Svrchně kvašené pivo vařené na letní období. Silně chmelený americkými chmely dvoufázově za „studena“. Chuť osvěžující citrusová, jemný říz. Pozor !!! Velice pitelné a návykové pivo v teplých letních dnech , )

    • Pivovar: BlackDog Brewing Group & pivovar Permon
    • Obsah alkoholu: 4,79%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Hořkost: 27,46
    • Chmel: Citra,Huell Melon, Cascade,Columbus
    • Slad: ječné slady, Plzeňský slad, Pale ALE
    • Kvasinky: svrchní kvašení

BlackDog Brewing Group & pivovar Permon

Telefon:
E-mail:
URL:

Sládek: Jan Rada, Team BlackDogs
Rok založení: 2000

Antoš

Pivovar Antoš ve Slaném

Slánské pivo doporučovali kdysi v Čechách na prvním místě, napsal slavný jezuitský historik Bohuslav Balbín ve 3. knize svých Rozmanitostí Království českého, která vyšla roku 1681. Královské město Slaný se vskutku může pyšnit dlouhou a věhlasnou tradicí vaření piva, která vyvrcholila počátkem 17. století, kdy zde bylo deset měšťanských právovárečných domů, tři hostince poskytující ubytování se stravou a dvě krčmy na předměstí. Roku 1618 činil výstav slánských pivovarníků téměř 20.000 hl, což bylo na tu dobu úctyhodné množství. Značná část produkce se vyvážela do celého království, kde bylo slánské pivo vyhledávané a oblíbené.

Ondřej Antoš, který v roce 1518 získal dům, dnes známý jako Modletický, vařil pivo od roku 1536. Antošové představovali významnou rodinu v dějinách města. Jiný z jejích příslušníků, Václav Antoš, zastával v letech 1569-1587 úřad císařského rychtáře. Roku 1578 nechal dům přestavět do současné podoby, jejíž součástí je i pozoruhodný renesanční portál se štítkem obsahujícím příslušné vročení a zobrazujícím symbol kotvy, jejíž ramena jsou stylizována do podoby monogramu „W" (Václav). Další majitel, po němž byl dům posléze i pojmenován, Vilém Modletický, také určitý čas provozoval jeden ze slánských hostinců. Slibný rozvoj byl neblaze ovlivněn událostmi pobělohorského období, kdy se Slaný stal poddanským městem hraběte Jaroslava Bořity z Martinic. Ten zrušil várečná práva měšťanů a zároveň nechal roku 1629 ve městě vybudovat svůj vlastní pivovar. Zde v letech 1794-1798 působil český sládek František Ondřej Poupě, autor příručky Počátkové základního naučení o vaření piva (1801), který je považován za průkopníka českého odborného pivovarnictví. Hraběcí pivovar byl v provozu do roku 1884. Od té doby se historie spjatá výrobou piva ve Slaném přerušila na více než 135 let.

Pivovar Antoš založený v roce 2010 nyní obnovuje tradici vaření kvalitního slánského piva. Při jeho výrobě je použito výhradně nejkvalitnějších domácích surovin, českého chmele z nedaleké žatecké oblasti a vyhlášeného sladu z moravské Hané připravovaného dnes již ojedinělým způsobem sladování na humnech. Pivo je čepováno přímo z ležáckých sklepů, nefiltrované a nepasterované, aby si tak uchovalo své jedinečné vlastnosti „živého" piva, jak je znali naši předkové.

Piva z pivovaru: Antoš

  • Antoš - Crystal 14° I.P.A

    Antoš - Crystal 14° I.P.A

    Vůně: Vůně chmelově bylinná s tóny bezu, citrusová (růžové grepy, limetky), lehce lesního ovoce (brusinky, borůvky), tropického ovoce (maracuja), sladová a trochu karamelová. Chuť: Chuť sladová, ovocná, lehce karamelová. Střední až nižší říz, střední plnost těla. Hořkost je vyšší, doznívání dlouhé, citrusové (grepy, červené pomeranče), jemně bylinné, lehce lesního a tropického ovoce, sladové, trochu karamelové.

    • Pivovar: Antoš
    • Obsah alkoholu: 6,70%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Hořkost: 62 IBU
    • Chmel: upravený chmel
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: svrchní
  • Bééran 11°

    spodně kvašený Velikonoční ležák zelené barvy

    • Pivovar: Antoš
    • Pivní styl: Ležák
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Honey Pink Ale 14°

    Tmavě oranžová, až růžová barva. Vůně červeného pomeranče, kandovaného ovoce, lehce bylinná a medová.Střední jemný říz, střední plnost. V chuti sladové, se střední až vyšší hořkostí, bylinnými tóny a tóny citrónové kůry, ovocný nádech (tropické ovoce). Doznívání je bylinné, s nádechem tropického ovoce a lehce medovými tóny.

    • Pivovar: Antoš
    • Pivní styl: Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 6,00%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Relax Oatmeal Milk Stout 13°

    Velmi zajímavým typem stoutu je milk stout nazývaný také cream stout nebo sweet stout. Při jeho výrobě je totiž přidán navíc mléčný cukr laktóza. Kvasinky pivního kvašení však nejsou v rámci fermentace schopny tento cukr zpracovat, takže v pivu zůstává. Výsledkem je sladší a tělnatější chuť spojená s vyšší energetickou hodnotou piva. Anglické slovo "oat" označuje oves. Při vaření oatmeal stoutu je tedy kromě ječného sladu použit i slad ovesný. Jeho podíl se pohybuje zhruba do 30%. Výsledkem je opět plnější chuť s náznakem ovsa a vyšší viskozita piva způsobená vyšším podílem bílkovin a tuků v ovesném sladu.

    • Pivovar: Antoš
    • Pivní styl: Stout
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: 42
    • Chmel: Sorachi Ace
    • Slad: ovesný slad,pražené slady, laktóza(nezkvasitelný mléčný cukr)
  • Strawberry Cream - Sour Ale 12°

    Strawberry Cream - Sour Ale 12°

    Výborný kyselý ejl od pivovaru Antoš. Navzdory své kyselosti je příjemně jemný díky přidání laktózy a ovesných vloček. A je jahodový. Opravdu jahodový. Nejen, že pivu jahody dodávají krásnou načervenalou barvu, ale také příjemnou vůni a chuť. Na léto naprosto ideální pivo.

    • Pivovar: Antoš
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Slad: ječný, pšeničný
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Tlustý Netopýr 17° IPA

    Tlustý Netopýr 17° IPA

    Svrchně kvašené speciální pivo velmi výrazné chuti a konzistence,za kterou vděčí použitému žitnému sladu. Toto pivo je chmelené čtyřmi druhy amerického chmele,které mu dodávají výraznou až podmanivou hořkost a příjemně omamnou vůni.Má čistou, plnou chuť a velmi dobrou hloubku.

    • Pivovar: Antoš
    • Obsah alkoholu: 7,00%
    • Stupňovitost: 17,00°
    • Hořkost: 60
    • Chmel: americký
    • Slad: žitný
    • Kvasinky: svrchního kvašení
  • Troll Ale 10°

    Lehčí velmi svěží pivo s typickou „ejlovou“ vůní a jemnou, ale výraznou chutí s lehce ovocným nádechem po grapefruitech, který mu propůjčuje použitá odrůda chmele Citra. Toto pivo je charakteristické svou jasně žlutou zářivou barvou letního slunce. I proto je vynikající na zahnání žízně, ale také na celodenní popíjení během teplých letních měsíců.

    • Pivovar: Antoš
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 10,00°
    • Hořkost: 19
    • Chmel: upravený chmel
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Xmas 16°

    Speciální, silné, polotmavé vánoční pivo s plným sladovým tělem a intenzivní vůní koření a ovoce. Použité kvasinky mu dávají nádech "Belgie" a zvýrazňují chuť koriandru a hřebíčku, přidaných i do chmelovaru, celkové vyznění však více připomíná německý weizenbock.

    • Pivovar: Antoš
    • Pivní styl: India Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 6,00%
    • Stupňovitost: 16,00°
    • Chmel: Hallertau Tradition
    • Slad: ječný, pšeničný
    • Kvasinky: svrchní kvašení

Antoš

PIVOVAR ANTOŠ Pražská 1847 274 01 Slaný

Telefon: +420 775 11 00 12
E-mail: pivo@pivovarantos.cz
URL: http://www.pivovarantos.cz

Sládek: Petr Buriánek
Rok založení: 2010

Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků

Plzeňský Prazdroj, a. s., je český pivovar založen roku 1842, který produkuje první pivo plzeňského typu, Pilsner Urquell. Prazdroj je v současné době sdružující pivovar Plzeň, pivovar Radegast a pivovar Velké Popovice. Společně s pivovarem Gambrinus patří pod skupinu SABMiller, která byla nedávno převzata japonským Asahi Group Holdingem. Značky Plzeňského Prazdroje jsou nedílnou součástí národního dědictví a české pivní kultury. Naše piva a ostatní nápoje vaříme podle původních receptur a stejně jako naši předkové pečujeme o jejich nejvyšší kvalitu. Vyrábí značky Pilsner Urquell, Gambrinus světlý výčepní, Gambrinus 11 Excelent, Gambrinus Premium, Gambrinus DRY, Kozel světlý, Kozel černý, Kozel 11 Medium, Kozel Premium, Radegast Originál, Radegast Premium, Radegast Birell, Master Zlatý 15°, Master Polotmavý 13°, Master Tmavý 18°, Primus, Klasik, Kingswood Apple Cider. Společenství sládků Plzeňského Prazdroje připravilo jedinečný program Volba sládků, v němž se postupně představují každý měsíc jiné várky pivních speciálů.

Piva z pivovaru: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků

  • African Coffee Stout

    K VAŘENÍ TOHOTO SPECIÁLU JSME VYUŽILI MIMO JINÉ AFRICKÝ CHMEL AFRICAN QUEEN A KEŇSKOU FAIR TRADE KÁVU, KTERÁ K PIVU SKVĚLE LADÍ A UMOCNILA JEHO INTENZIVNÍ KÁVOVÉ AROMA. PLNÁ CHUŤ JE JEMNÁ S NÁZNAKEM ČOKOLÁDY A STŘEDNÍ HOŘKOSTÍ, KTERÁ DOBŘE DOPLŇUJE ZÁKLAD POCHÁZEJÍCÍ ZE SPECIÁLNÍCH SLADŮ.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Stout
    • Obsah alkoholu: 6,00%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 35
    • Chmel: Africa Queen, Magnum, Žatecký poloraný červeňák,
    • Slad: Plzeňský, Bavorský, Pale Ale, Karamelový, barevný, pšeničný
  • Altbier 12°

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Obsah alkoholu: 4,80%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 21
    • Kvasinky: svrchní
  • American Amber Lager

    Jemně zakalené měděné pivo s krémovou pěnou. Vůně je mírně nasládlá po meruňkách či vodním melounu s lehce kořenitým a sladovým dozvukem. karamelová plná chuť,která je vyvážená střední hořkostí a ta nakonec převažuje a přechází do středně dlouhého suchého doznívání.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Amber ležák
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 35 IBU
    • Chmel: Sládek, El Dorado,
    • Slad: plzeňský, karamelový, bavorský
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Belgický Saison

    ovocná a lehce kořeněná vůně, vyšší nasycení, osvěžující kyselost

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Belgian Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 28
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Black IPA

    Nefiltrovanétmavé pivo. Výrazná chuť hořké čokolády, příjemně propojená s kávovými tóny a karamelem

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: India Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 5,80%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 43
    • Kvasinky: svrchního kvašení
  • Boomerang

    za studena chmelený nefiltrovaný ležák, kořenité aroma a jemná hořkost.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Světlý ležák
    • Obsah alkoholu: 4,70%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 28
    • Chmel: boomerang
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Citra 12°

    za studena chmelený ležák, svěží chmelové aroma, citrusový charakter, vyvážená kombinace sladkosti a hořkosti

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Světlý ležák
    • Obsah alkoholu: 4,70%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 27
    • Chmel: citra
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Country - nefiltrovaný ležák

    Vychutnejte si jedinečný zlatý ležák, pro jehož vaření jsme použili nový český chmel COUNTRY. jedná se o odrůdu určenou pro pěstování na nízkých konstrukcích, kde chmelové šišky dozrávají relativně nízko nad zemí a jsou tak lépe dostupné pro sklizeň. Ve vůni se projevuje sladový základ doplněný převážně bylinným charakterem a patrným chmelovým aroma, které je relativně přímočaré. Ležák má optimální plnost s příjemnou hořkostí,která neulpívá na jazyku a spolu se sladkým nádechem karamelu středně dlouho doznívá...

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Ležák
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 27
    • Chmel: country, sládek
    • Slad: plzeňský, karamelový, barevný
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Country - nefiltrovaný ležák

    Vychutnejte si jedinečný zlatý ležák, pro jehož vaření jsme použili nový český chmel COUNTRY. jedná se o odrůdu určenou pro pěstování na nízkých konstrukcích, kde chmelové šišky dozrávají relativně nízko nad zemí a jsou tak lépe dostupné pro sklizeň. Ve vůni se projevuje sladový základ doplněný převážně bylinným charakterem a patrným chmelovým aroma, které je relativně přímočaré. Ležák má optimální plnost s příjemnou hořkostí,která neulpívá na jazyku a spolu se sladkým nádechem karamelu středně dlouho doznívá...

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Ležák
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 27
    • Chmel: country, sládek
    • Slad: plzeňský, karamelový, barevný
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Divoký ležák 12°

    Za prapůvodní domov chmele je považován dolní Kavkaz, kde i dnes roste planý chmel. Neobvyklým spojením tohoto robustního, divokého Kavkazského chmele s ušlechtilým českým, vznikla odrůda, pojmenovaná po hoře Kazbek. Našemu ležáku dodala drsně kořenité aroma s jemnými tóny citrusů.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 4,60%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 28
    • Chmel: kazbek
    • Kvasinky: spodní
  • Eldorado 12°

    Objevte tmavě bronzové pivo s kvalitní krémovou pěnou. Ve vůni se nejprve projeví chmelové aroma s ovocným charakterem, to se dále krásně mísí s esterovým nádechem, který je následně doplněn sladovými tóny. V chuti se naopak jako první projeví sladová plnost, která je dále doplněna střední, jemně doznívající hořkostí. Celkově příjemný dojem je podpořen i dobrou pitelností. Na zdraví!!!

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Polotmavý ležák
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 35 IBU
    • Chmel: Eldorado, Sládek
    • Slad: plzeňský, bavorský, barevný
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Ležák 6 Chmelů

    Vychutnejte si světlý ležák s plnou hořkou chutí a výrazným chmelovým aroma uvařený ze šesti odrůd chmele. Ve vůni vynikají především citrusové a kořenité tóny, které jsou příjemně doplněné silnou chmelovou chutí. Vyšší plnost piva je šikovně maskovaná suchým dozníváním hořkosti. Barva piva je zlato - hnědá a pěna čistě bílá.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Světlý ležák
    • Obsah alkoholu: 5,10%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Hořkost: 36
    • Chmel: Žatecký poloraný červeňák, Sládek, Saaz Late, El Dorado, Centennial, Citra
    • Slad: plzeňský, karamelový, barevný
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Master Red I.P.A

    Red IPA aneb variace na oblíbený styl India Pale Ale. Vychutnejte si svrchně kvašené nefiltrované pivo červenooranžové barvy s krémovou pěnou a typicky nižším nasycením. Ve výrazné chmelové vůni se spojují tóny tropického ovoce, květin i borovic. V chuti se projevuje sladový karamelový charakter, který je vyvážen ideální hořkostí a střední plností s hřejivým dozníváním v závěru.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: India Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 5,70%
    • Stupňovitost: 14,00°
  • Master Velikonoční Zlatá 13°

    Sladová vůně a chuť, střední plnost, vyvážená hořkost a sladkost.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Světlý speciál
    • Obsah alkoholu: 5,70%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: 32
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Nefiltrovaný tmavý ležák

    Sladové tělo (4 druhy sladu), vyšší plnost, příjemná hořkost.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 4,70%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 18
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Pilsner Urquell nefiltrovaný

    Nefiltrovaný ležák Pilsner Urquell se vyznačuje plnou a lahodnou chutí, zlatavou barvou s přirozeným zákalem a čistou vůní žateckého chmele.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 4,40%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Chmel: žatecký
  • Polotmavý ležák 12°

    Nepasterizovaný polotmavý ležák, který je vařený z chmele odrůdy Sládek, který mu dodává střední hořkost a spolu s karamelovými tóny sladu tomuto pivu dávají vyváženou plnou chuť a polotmavou barvu.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 5,20%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Chmel: Sládek
    • Kvasinky: spodního kvašení
  • Rázovitá 13°

    Extra chmelená 13° z pivovaru Radegast. Sladová vůně, plná chuť, výrazná hořkost

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 5,70%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: 36
  • Rozmarná 12°

    Zářivě zlaté pivo s bohatou pěnou. pivo má charakter českého ležáku s velmi dobrou pitelností. uvařeno je metodou WET HOP. Poloranný červeňák jsme přidali za studena ve formě, díky které si udržel vlastnosti čerstvého chmele.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 39
    • Chmel: Agnus, žatecký poloranný červeňák
    • Slad: plzeňský, karamelový
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Rubínový Ležák 12°

    Rubínově zbarvený ležák s lehce kořenitou vůní a hořkostí, kterou mu dodává česká odrůda chmele Rubín,ta vznikla křížením odrůd Bor, Žatecký poloraný červeňák a Northern Brewer a svůj název získala podle barvy listů chmelové rostliny. Tento ležák patří mezi oblíbené stálice Volby sládků.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Polotmavý ležák
    • Obsah alkoholu: 5,20%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 29
    • Chmel: Rubín
    • Slad: Plzeňský, Karamelový, barevný
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Rye IPA

    vychutnejte si sytě zbarvené červenooranžové pivo s lehkým zákalem, krémovou pěnou a nižším nasycením, které je typické pro tento pivní styl. Ve vůni dominuje ovocné chmelové aroma s kořenitým, mírně nasládlým charakterem. v chuti se mísí rychlý nástup hořkosti s plností, která je doplněna o zajímavé kávové podtóny. Ve středně dlouhém suchém doznívání vynikne v závěru příjemný karamelový tón.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: India Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 50
    • Chmel: Kazbek, Centennial, Amarillo, Columbus
    • Slad: plzeňský, bavorský, žitný karamelový,karamelový
    • Kvasinky: svrchního kvašení
  • Sametový Ležák 11°

    Sládci Plzeňského Prazdroje uvařili společně se studenty Vysoké školy chemicko-technologické a Vyšší odborné školy podskalské výroční speciál k příležitosti oslav mezinárodního dne studenstva.Aby pivem zároveň připomněli a vzdali hold 30. výročí Sametové revoluce, při přípravě receptury a piva si zároveň pohráli s čísly. Hořkost piva je kupříkladu právě 30 jednotek hořkosti, barva dosahuje 17 jednotek, stupňovitost je 11% a dohromady jsme uvařili symbolických 1989 hektolitrů. Ochutnejte toto zlaté pivo s bohatou a čistou pěnou, na jehož vaření jsme použili kombinaci chmelů Rubín a Harmonie, které propůjčují pivu mírnou bylino-chmelovou vůni.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Světlý ležák
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Hořkost: 30
    • Chmel: Rubín, Harmonie
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: spodního kvašení
  • Summer Ale

    nefiltrované pivo typu Ale s patrným chmelovým aroma s převládajícími ovocnými tóny a skvělou pitelností

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 4,20%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Hořkost: 25
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Summer Ale 10°

    Vychutnejte si svěží pivo pro pravou letní pohodu. Svrchně kvašený Summer Ale je lehké pivo s vyváženou hořkostí a sladkostí. Ve vůni převládají ovocné a citrusové tóny typické pro tento typ piva.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 4,20%
    • Stupňovitost: 10,00°
  • Sunny Ale

    Svrchně kvašený, ale nabízí patrné chmelové aroma, které je tvořeno příjemnými ovocnými a citrusovými tóny, díky kterým je toto pivo vyjímečně pitelné. Pivo bylo chmeleno kombinací českého chmele Kazbek a amerického chmele Citra a působí celkově velmi lehkým dojmem s vyváženou hořkostí a sladkostí.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 25
    • Chmel: Kazbek, Citra
    • Slad: plzeňský, bavorský
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Šariš - jantarový ležák

    Polotmavý ležák plný intenzivní hořkosti chmele vyvážené karamelovým sladem.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Polotmavý ležák
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 30 IBU
  • Temně hořký ležák

    Vyšší dávka pečlivě vybraných druhů chmele a netradiční chuťová kombinace sladů dává pivu Temně hořký ležák nezaměnitelnou plnou chuť a jantarovou barvu. To vše je umocněné tradičním řízem a výraznou hořkostí.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Polotmavý speciál
    • Obsah alkoholu: 5,80%
    • Stupňovitost: 12,00°
  • Tříkrálový ležák 12°

    Ležák měděné barvy s hustou pěnou, speciálně vařený za tří sladů a tří druhů chmele. Ve vůni objevíte jemné ovocné i chmelové tóny, které na druhý delší nádech doplní neobvyklé kouřové aroma. Pivo má bohaté tělo a je příjemně vyvážené. kromě toho po napití naopak jako první zaujme jemně nauzená chuť s hořkým dozníváním.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Ležák
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 37
    • Chmel: Herkules, Kazbek, Kometa
    • Slad: plzeňský, bavorský, nakuřovaný
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Velikonoční Zlatá 13°

    Volba sládků navazuje na historickou tradici a uvařila proto speciál inspirovaný středověkými velikonočními tradicemi augustiánských mnichů.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Světlý speciál
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: 32
    • Chmel: žatecký poloranný červeňák
    • Slad: plzeňský, bavorský, karamelový
    • Kvasinky: spodní kvašení

Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků

Telefon:
E-mail:
URL:

Sládek:
Rok založení: 2000

Pivovar Cvikov

Historie cvikovského pivovaru se začala psát v 16. století.
Roku 1968 byl pivovar z politických důvodů uzavřen.
K obnovení výroby piva došlo až po rozsáhlé rekonstrukci objektu v roce 2014.

Při výrobě piva Cvikov používáme výhradně české suroviny – vodu z 80 metrů hlubokého vlastního vrtu z úpatí Lužických hor, slad z Českomoravských sladoven Zábřeh a žatecký chmel.

Pivo kvasí v otevřených kádích v původních kamenných sklepech podle tradičních postupů.
Proces zrání se odehrává v ležáckém sklepě, kde pivo získává svou finální podobu. Poté se pivo stočí do sudů a výsledek naší poctivé řemeslné práce si právě vychutnáváte v nefiltrované a nepasterované podobě.

Piva z pivovaru: Pivovar Cvikov

  • Cvikov - Výroční 14°

     Cvikov - Výroční 14°

    Každoročně ve druhé polovině listopadu doplňuje naši stálou nabídku světlé speciální pivo s původní stupňovitostí 14° - Výroční 14°. V receptuře jsme zvolili méně obvyklou kombinaci dvou druhů českého chmele - odrůd Premiant a Kazbek,j kdy především druhý z nich předává pivu slabě citrusové aroma. Speciální chuť piva dotváří netradiční postup studeného chmelení na konci ležení. Na závěr chmelovaru a pro studené chmelené jsme zvolili naturální hlávkový chmel, který pivu nejlépe předává aromatické látky. Při výrobě používáme světlý ječný slad plzeňského typu společně s bavorským sladem, čímž pivo získává světle zlatavou barvu a vyšší plnost, která zdůrazňuje jeho stupňovitost. Spodně kvašený, nefiltrovaný a nepasterovaný světlý ležák Výroční 14° je charakteristický příjemnou hořkostí a díky vyšší stupňovitosti se velmi dobře pije právě v zimním období.

    • Pivovar: Pivovar Cvikov
    • Obsah alkoholu: 6,00%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Hořkost: 38
    • Chmel: Premiant, Kazbek
    • Slad: ječný, bavorský
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Cvikov - Stovka 13°

    Při vaření speciálního polotmavého piva Stovka 13° bylo naší největší snahou to, abychom se co nejvíce přiblížili chuti "prvorepublikového" piva, které se ve Cvikově v minulosti vařilo. Při výrobě speciálu jsme proto použili mnichovský a karamelový slad, který dává pivo jantarovou barvu s velmi jemnými karamelovými tóny a celkově plnou chutí. Žatecké chmely předávájí pivo vyšší příjemně doznívající hořkost. Pivo jsme uvařili prvně v říjnu 2018 ke 100. výročí založení naší republiky. Díky velkému zájmu jsem se rozhodli vařit tento speciál pod stejným názvem Stovka i v dalších letech.

    • Pivovar: Pivovar Cvikov
    • Pivní styl: Polotmavý speciál
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: 38
    • Chmel: Žatecký poloraný červeňák
    • Slad: mnichovský,karamelový
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Cvikov-Sváteční 13°

    Cvikov-Sváteční 13°

    Sváteční polotmavý ležák třináctku vaříme ze tří druhů sladů – plzeňského, bavorského a karamelového, klasickou dvourmutovou technologií. Plzeňský slad tvoří základní chuťovou osnovu, bavorský zvyšuje vnímání plnosti piva a slad karamelový dokresluje příjemně hořkou chuť. Jemná hořkost dává vyniknout sladovým tónům piva. Pivo kvasí spodním kvašením v otevřené spilce, následuje dlouhé zrání v ležáckém tanku. Při správném natočení je pivo pokryto vysokou pěnou se slabým karamelovým nádechem, zaujme i svojí jantarovou barvou.

    • Pivovar: Pivovar Cvikov
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: 33
    • Chmel: Premiant
    • Slad: mnichovský,karamelový
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Luž 10°

    Klasickou nepasterovanou světlou desítku Luž vaříme dvourmutovou technologií, používáme slad plzeňského typu a žatecké chmely. V porovnání s dvanáctkou u této receptury probíhá kvašení o něco rychleji a ležení piva v tancích trvá zhruba jeden měsíc. Luž má výrazně osvěžující charakter s příjemným delším dozníváním hořkosti.

    • Pivovar: Pivovar Cvikov
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 10,00°
    • Hořkost: 24
    • Chmel: poloranný červeňák, Premiant
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Lužický Mandarin 11°

    Lužický Mandarin 11°

    Lužický Mandarin Vás nadchne svou svěží a vyváženou chutí, kterou dotváří i méně obvyklý postup studeného chmelení na konci ležení, ke kterému jsme použili německý chmel Mandarina Bavaria. Právě použití tohoto chmele dodává pivu příjemné ovocné aroma s nádechem mandarinek, citrónu, ananasu a grapefruitu. Lužický Mandarin 11° je vařen na dva rmuty, tradičním postupem spodního kvašení na otevřené spilce.

    • Pivovar: Pivovar Cvikov
    • Obsah alkoholu: 0,00%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Chmel: Mandrina Bavaria
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: spodní kvašení

Pivovar Cvikov

Pivovarská 405 471 54 Cvikov

Telefon: +420 731 622 752
E-mail: info@pivovarcvikov.cz
URL: www.pivovarcvikov.cz

Sládek:
Rok založení: 2016

Registrace do pivního klubu

Registrace do pivního klubu

Vyplňte prosím všechny údaje!