Life is
too short
to eat bad
food.

Čeká ve sklepě

Pilsner Urquell

Spodně kvašený světlý ležák. Naprostá většina produkce nyní kvasí v nerezových cylindrokonických tancích, které Pivovar Prazdroj instaloval v roce 1993. Vedle toho probíhá tzv. srovnávací výroba tradiční původní technologií s kvašením v dubových kádích a zráním v ležáckých sudech, využívaná pro zajištění neměnnosti jedinečné chuti a kvality.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
  • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
  • Obsah alkoholu: 4,40%
  • Stupňovitost: 11,69°
  • Hořkost: 11,3
  • Chmel: žatecký poloranný červeňák
  • Slad: plzeňský ječný
  • Kvasinky: spodního kvašení

Pilsner Urquell

Birell nealko

Birell je českou značkou nealkoholického piva vyráběnou v pivovarech Radegast a Šariš mezinárodní pivovarské skupiny SABMiller. Birell obsahuje 0,49 % objemového množství alkoholu, přičemž hranice obsahu alkoholu pro nealkoholická piva je podle českých zákonů 0,5 % celkového objemu. Vyznačuje se charakteristickými vlastnostmi českých ležáků – výraznou hořkostí, pěnivostí i absencí cizích (nesladových) chutí a vůní. Nízkého obsahu alkoholu v Birellu je docíleno využitím speciálně vyšlechtěných kvasinek, které vyprodukují velmi málo etanolu i v případě, že kvasný proces probíhá stejně dlouhou dobu jako při výrobě alkoholických ležáků. Díky tomu si Birell uchovává některé důležité vlastnosti tradičních českých piv.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Birell
  • Obsah alkoholu: 0,49%
  • Stupňovitost: 0,00°
  • Chmel: žatecký poloranný červeňák
  • Slad: plzeňský ječný
  • Kvasinky: spodního kvašení

Birell nealko

Velikonoční Zlatá 13°

Volba sládků navazuje na historickou tradici a uvařila proto speciál inspirovaný středověkými velikonočními tradicemi augustiánských mnichů.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
  • Pivní styl: Světlý speciál
  • Obsah alkoholu: 5,00%
  • Stupňovitost: 13,00°
  • Hořkost: 32
  • Chmel: žatecký poloranný červeňák
  • Slad: plzeňský, bavorský, karamelový
  • Kvasinky: spodní kvašení

Blackdog Mosaic

Pivo je "single hop" = jednochmelové, tj. chmelené pouze americkým chmelem Mosaic. Jde o poměrně nový (a pekleně drahý) chmel, který se rychle dostal na špici díky chuti tropického ovoce, zejména manga. To dominuje i v chuti našeho piva. Označení "session" (sešn) pak říká, že nejde o klasickou silnou IPA, ale odlehčenější a pitelnější verzi. Tohle pivo se fakt povedlo. Nechte si chutnat!

Blackdog Mosaic

Pilsner Urquell

Spodně kvašený světlý ležák. Naprostá většina produkce nyní kvasí v nerezových cylindrokonických tancích, které Pivovar Prazdroj instaloval v roce 1993. Vedle toho probíhá tzv. srovnávací výroba tradiční původní technologií s kvašením v dubových kádích a zráním v ležáckých sudech, využívaná pro zajištění neměnnosti jedinečné chuti a kvality.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
  • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
  • Obsah alkoholu: 4,40%
  • Stupňovitost: 11,69°
  • Hořkost: 11,3
  • Chmel: žatecký poloranný červeňák
  • Slad: plzeňský ječný
  • Kvasinky: spodního kvašení

Pilsner Urquell

Birell nealko

Birell je českou značkou nealkoholického piva vyráběnou v pivovarech Radegast a Šariš mezinárodní pivovarské skupiny SABMiller. Birell obsahuje 0,49 % objemového množství alkoholu, přičemž hranice obsahu alkoholu pro nealkoholická piva je podle českých zákonů 0,5 % celkového objemu. Vyznačuje se charakteristickými vlastnostmi českých ležáků – výraznou hořkostí, pěnivostí i absencí cizích (nesladových) chutí a vůní. Nízkého obsahu alkoholu v Birellu je docíleno využitím speciálně vyšlechtěných kvasinek, které vyprodukují velmi málo etanolu i v případě, že kvasný proces probíhá stejně dlouhou dobu jako při výrobě alkoholických ležáků. Díky tomu si Birell uchovává některé důležité vlastnosti tradičních českých piv.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Birell
  • Obsah alkoholu: 0,49%
  • Stupňovitost: 0,00°
  • Chmel: žatecký poloranný červeňák
  • Slad: plzeňský ječný
  • Kvasinky: spodního kvašení

Birell nealko

Tropical Rocket 17° IPA

Intenzivní tropická vůně manga, grapefruitu a tropického ovoce. Moderní, svěží.To co je popsáno ve vůni budete vnímat i chutí. Střední říz. Exotika. Sušší.

  • Pivovar: Matuška
  • Obsah alkoholu: 7,00%
  • Stupňovitost: 17,00°
  • Chmel: US COMET + EL DORADO + US CITRA + US AMARILLO
  • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, KARAPILS
  • Kvasinky: svrchní

Bééran 11°

spodně kvašený Velikonoční ležák zelené barvy

  • Pivovar: Antoš
  • Pivní styl: Ležák
  • Obsah alkoholu: 4,00%
  • Stupňovitost: 11,00°
  • Slad: ječný
  • Kvasinky: spodní kvašení

Velikonoční Zlatá 13°

Volba sládků navazuje na historickou tradici a uvařila proto speciál inspirovaný středověkými velikonočními tradicemi augustiánských mnichů.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
  • Pivní styl: Světlý speciál
  • Obsah alkoholu: 5,00%
  • Stupňovitost: 13,00°
  • Hořkost: 32
  • Chmel: žatecký poloranný červeňák
  • Slad: plzeňský, bavorský, karamelový
  • Kvasinky: spodní kvašení

Blackdog Mosaic

Pivo je "single hop" = jednochmelové, tj. chmelené pouze americkým chmelem Mosaic. Jde o poměrně nový (a pekleně drahý) chmel, který se rychle dostal na špici díky chuti tropického ovoce, zejména manga. To dominuje i v chuti našeho piva. Označení "session" (sešn) pak říká, že nejde o klasickou silnou IPA, ale odlehčenější a pitelnější verzi. Tohle pivo se fakt povedlo. Nechte si chutnat!

Blackdog Mosaic

Plzeňský Prazdroj

Plzeňský Prazdroj, a. s., je český pivovar založen roku 1842, který produkuje první pivo plzeňského typu, Pilsner Urquell. Prazdroj je v současné době sdružující pivovar Plzeň, pivovar Radegast a pivovar Velké Popovice. Společně s pivovarem Gambrinus patří pod skupinu SABMiller, která byla nedávno převzata japonským Asahi Group Holdingem.

Značky Plzeňského Prazdroje jsou nedílnou součástí národního dědictví a české pivní kultury. Naše piva a ostatní nápoje vaříme podle původních receptur a stejně jako naši předkové pečujeme o jejich nejvyšší kvalitu.

Vyrábí značky Pilsner Urquell, Gambrinus světlý výčepní, Gambrinus 11 Excelent, Gambrinus Premium, Gambrinus DRY, Kozel světlý, Kozel černý, Kozel 11 Medium, Kozel Premium, Radegast Originál, Radegast Premium, Radegast Birell, Master Zlatý 15°, Master Polotmavý 13°, Master Tmavý 18°, Primus, Klasik, Kingswood Apple Cider.

Společenství sládků Plzeňského Prazdroje připravilo jedinečný program Volba sládků, v němž se postupně představují každý měsíc jiné várky pivních speciálů.

Piva z pivovaru: Plzeňský Prazdroj

  • Birell nealko

    Birell nealko

    Birell je českou značkou nealkoholického piva vyráběnou v pivovarech Radegast a Šariš mezinárodní pivovarské skupiny SABMiller. Birell obsahuje 0,49 % objemového množství alkoholu, přičemž hranice obsahu alkoholu pro nealkoholická piva je podle českých zákonů 0,5 % celkového objemu. Vyznačuje se charakteristickými vlastnostmi českých ležáků – výraznou hořkostí, pěnivostí i absencí cizích (nesladových) chutí a vůní. Nízkého obsahu alkoholu v Birellu je docíleno využitím speciálně vyšlechtěných kvasinek, které vyprodukují velmi málo etanolu i v případě, že kvasný proces probíhá stejně dlouhou dobu jako při výrobě alkoholických ležáků. Díky tomu si Birell uchovává některé důležité vlastnosti tradičních českých piv.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
    • Obsah alkoholu: 0,49%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Chmel: žatecký poloranný červeňák
    • Slad: plzeňský ječný
    • Kvasinky: spodního kvašení
  • Master velikonoční zlatá 13°

    Master velikonoční zlatá 13°

    Nefiltrované zlatožluté pivo s bílou pěnou a silnou sladovou vůní, která je doprovázena i výraznou sladovou chutí s karamelovým nádechem. Chuť je doplněna lehčí hořkostí, čímž se ideálně vyvažuje střední plnost a sladkost. V doznívání je pivo jemné a působí velice čistým dojmem.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
    • Obsah alkoholu: 5,50%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Kvasinky: spodního kvašení
  • Pilsner Urquell

    Pilsner Urquell

    Spodně kvašený světlý ležák. Naprostá většina produkce nyní kvasí v nerezových cylindrokonických tancích, které Pivovar Prazdroj instaloval v roce 1993. Vedle toho probíhá tzv. srovnávací výroba tradiční původní technologií s kvašením v dubových kádích a zráním v ležáckých sudech, využívaná pro zajištění neměnnosti jedinečné chuti a kvality.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 4,40%
    • Stupňovitost: 11,69°
    • Hořkost: 11,3
    • Chmel: žatecký poloranný červeňák
    • Slad: plzeňský ječný
    • Kvasinky: spodního kvašení
  • Polotmavý ležák 12°

    Nepasterizovaný polotmavý ležák, který je vařený z chmele odrůdy Sládek, který mu dodává střední hořkost a spolu s karamelovými tóny sladu tomuto pivu dávají vyváženou plnou chuť a polotmavou barvu.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 5,20%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Chmel: Sládek
    • Kvasinky: spodního kvašení

Plzeňský Prazdroj

Plzeň U Prazdroje 7 304 97

Telefon: 222 710 159
E-mail: info@prazdroj.cz
URL: www.pilsner-urquell.cz

Sládek: Jan Enge
Rok založení: 2000

Plzeňský Prazdroj - Birell

Plzeňský Prazdroj, a. s., je český pivovar založen roku 1842, který produkuje první pivo plzeňského typu, Pilsner Urquell. Prazdroj je v současné době sdružující pivovar Plzeň, pivovar Radegast a pivovar Velké Popovice. Společně s pivovarem Gambrinus patří pod skupinu SABMiller, která byla nedávno převzata japonským Asahi Group Holdingem. Značky Plzeňského Prazdroje jsou nedílnou součástí národního dědictví a české pivní kultury. Naše piva a ostatní nápoje vaříme podle původních receptur a stejně jako naši předkové pečujeme o jejich nejvyšší kvalitu. Vyrábí značky Pilsner Urquell, Gambrinus světlý výčepní, Gambrinus 11 Excelent, Gambrinus Premium, Gambrinus DRY, Kozel světlý, Kozel černý, Kozel 11 Medium, Kozel Premium, Radegast Originál, Radegast Premium, Radegast Birell, Master Zlatý 15°, Master Polotmavý 13°, Master Tmavý 18°, Primus, Klasik, Kingswood Apple Cider. Společenství sládků Plzeňského Prazdroje připravilo jedinečný program Volba sládků, v němž se postupně představují každý měsíc jiné várky pivních speciálů.

Plzeňský Prazdroj - Birell

Telefon:
E-mail:
URL:

Sládek:
Rok založení: 2000

Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků

Plzeňský Prazdroj, a. s., je český pivovar založen roku 1842, který produkuje první pivo plzeňského typu, Pilsner Urquell. Prazdroj je v současné době sdružující pivovar Plzeň, pivovar Radegast a pivovar Velké Popovice. Společně s pivovarem Gambrinus patří pod skupinu SABMiller, která byla nedávno převzata japonským Asahi Group Holdingem. Značky Plzeňského Prazdroje jsou nedílnou součástí národního dědictví a české pivní kultury. Naše piva a ostatní nápoje vaříme podle původních receptur a stejně jako naši předkové pečujeme o jejich nejvyšší kvalitu. Vyrábí značky Pilsner Urquell, Gambrinus světlý výčepní, Gambrinus 11 Excelent, Gambrinus Premium, Gambrinus DRY, Kozel světlý, Kozel černý, Kozel 11 Medium, Kozel Premium, Radegast Originál, Radegast Premium, Radegast Birell, Master Zlatý 15°, Master Polotmavý 13°, Master Tmavý 18°, Primus, Klasik, Kingswood Apple Cider. Společenství sládků Plzeňského Prazdroje připravilo jedinečný program Volba sládků, v němž se postupně představují každý měsíc jiné várky pivních speciálů.

Piva z pivovaru: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků

  • Altbier 12°

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Obsah alkoholu: 4,80%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 21
    • Kvasinky: svrchní
  • Belgický Saison

    ovocná a lehce kořeněná vůně, vyšší nasycení, osvěžující kyselost

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Belgian Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 28
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Black IPA

    Nefiltrovanétmavé pivo. Výrazná chuť hořké čokolády, příjemně propojená s kávovými tóny a karamelem

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: India Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 5,80%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 43
    • Kvasinky: svrchního kvašení
  • Boomerang

    za studena chmelený nefiltrovaný ležák, kořenité aroma a jemná hořkost.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Světlý ležák
    • Obsah alkoholu: 4,70%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 28
    • Chmel: boomerang
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Citra 12°

    za studena chmelený ležák, svěží chmelové aroma, citrusový charakter, vyvážená kombinace sladkosti a hořkosti

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Světlý ležák
    • Obsah alkoholu: 4,70%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 27
    • Chmel: citra
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Divoký ležák 12°

    Za prapůvodní domov chmele je považován dolní Kavkaz, kde i dnes roste planý chmel. Neobvyklým spojením tohoto robustního, divokého Kavkazského chmele s ušlechtilým českým, vznikla odrůda, pojmenovaná po hoře Kazbek. Našemu ležáku dodala drsně kořenité aroma s jemnými tóny citrusů.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 4,60%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 28
    • Chmel: kazbek
    • Kvasinky: spodní
  • Ležák 6 Chmelů

    Vychutnejte si světlý ležák s plnou hořkou chutí a výrazným chmelovým aroma uvařený ze šesti odrůd chmele. Ve vůni vynikají především citrusové a kořenité tóny, které jsou příjemně doplněné silnou chmelovou chutí. Vyšší plnost piva je šikovně maskovaná suchým dozníváním hořkosti. Barva piva je zlato - hnědá a pěna čistě bílá.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Světlý ležák
    • Obsah alkoholu: 5,10%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Hořkost: 36
    • Chmel: Žatecký poloraný červeňák, Sládek, Saaz Late, El Dorado, Centennial, Citra
    • Slad: plzeňský, karamelový, barevný
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Master Red I.P.A

    Red IPA aneb variace na oblíbený styl India Pale Ale. Vychutnejte si svrchně kvašené nefiltrované pivo červenooranžové barvy s krémovou pěnou a typicky nižším nasycením. Ve výrazné chmelové vůni se spojují tóny tropického ovoce, květin i borovic. V chuti se projevuje sladový karamelový charakter, který je vyvážen ideální hořkostí a střední plností s hřejivým dozníváním v závěru.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: India Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 5,70%
    • Stupňovitost: 14,00°
  • Master Velikonoční Zlatá 13°

    Sladová vůně a chuť, střední plnost, vyvážená hořkost a sladkost.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Světlý speciál
    • Obsah alkoholu: 5,70%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: 32
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Nefiltrovaný tmavý ležák

    Sladové tělo (4 druhy sladu), vyšší plnost, příjemná hořkost.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 4,70%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 18
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Pilsner Urquell nefiltrovaný

    Nefiltrovaný ležák Pilsner Urquell se vyznačuje plnou a lahodnou chutí, zlatavou barvou s přirozeným zákalem a čistou vůní žateckého chmele.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 4,40%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Chmel: žatecký
  • Polotmavý ležák 12°

    Nepasterizovaný polotmavý ležák, který je vařený z chmele odrůdy Sládek, který mu dodává střední hořkost a spolu s karamelovými tóny sladu tomuto pivu dávají vyváženou plnou chuť a polotmavou barvu.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 5,20%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Chmel: Sládek
    • Kvasinky: spodního kvašení
  • Rázovitá 13°

    Extra chmelená 13° z pivovaru Radegast. Sladová vůně, plná chuť, výrazná hořkost

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 5,70%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: 36
  • Rubínový Ležák 12°

    Nefiltrované, rubínová barva, lehce kořenitá vůně a hořkost, polotmavé, lehký opál 38 EBC

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Polotmavý ležák
    • Obsah alkoholu: 5,20%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 29
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Rye IPA

    vychutnejte si sytě zbarvené červenooranžové pivo s lehkým zákalem, krémovou pěnou a nižším nasycením, které je typické pro tento pivní styl. Ve vůni dominuje ovocné chmelové aroma s kořenitým, mírně nasládlým charakterem. v chuti se mísí rychlý nástup hořkosti s plností, která je doplněna o zajímavé kávové podtóny. Ve středně dlouhém suchém doznívání vynikne v závěru příjemný karamelový tón.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: India Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 50
    • Chmel: Kazbek, Centennial, Amarillo, Columbus
    • Slad: plzeňský, bavorský, žitný karamelový,karamelový
    • Kvasinky: svrchního kvašení
  • Summer Ale

    nefiltrované pivo typu Ale s patrným chmelovým aroma s převládajícími ovocnými tóny a skvělou pitelností

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 4,20%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Hořkost: 25
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Summer Ale 10°

    Vychutnejte si svěží pivo pro pravou letní pohodu. Svrchně kvašený Summer Ale je lehké pivo s vyváženou hořkostí a sladkostí. Ve vůni převládají ovocné a citrusové tóny typické pro tento typ piva.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 4,20%
    • Stupňovitost: 10,00°
  • Šariš - jantarový ležák

    Polotmavý ležák plný intenzivní hořkosti chmele vyvážené karamelovým sladem.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Polotmavý ležák
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Hořkost: 30 IBU
  • Temně hořký ležák

    Vyšší dávka pečlivě vybraných druhů chmele a netradiční chuťová kombinace sladů dává pivu Temně hořký ležák nezaměnitelnou plnou chuť a jantarovou barvu. To vše je umocněné tradičním řízem a výraznou hořkostí.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Polotmavý speciál
    • Obsah alkoholu: 5,80%
    • Stupňovitost: 12,00°
  • Tříkrálový ležák 12°

    Ležák měděné barvy s hustou pěnou, speciálně vařený za tří sladů a tří druhů chmele. Ve vůni objevíte jemné ovocné i chmelové tóny, které na druhý delší nádech doplní neobvyklé kouřové aroma. Pivo má bohaté tělo a je příjemně vyvážené. kromě toho po napití naopak jako první zaujme jemně nauzená chuť s hořkým dozníváním.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Ležák
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 37
    • Chmel: Herkules, Kazbek, Kometa
    • Slad: plzeňský, bavorský, nakuřovaný
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Velikonoční Zlatá 13°

    Volba sládků navazuje na historickou tradici a uvařila proto speciál inspirovaný středověkými velikonočními tradicemi augustiánských mnichů.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků
    • Pivní styl: Světlý speciál
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: 32
    • Chmel: žatecký poloranný červeňák
    • Slad: plzeňský, bavorský, karamelový
    • Kvasinky: spodní kvašení

Plzeňský Prazdroj - Volba Sládků

Telefon:
E-mail:
URL:

Sládek:
Rok založení: 2000

Blackdog Brewing Group & Pivovar Raven

Vařeno za spolupráce s pivovarem Raven z Plzně.

Piva z pivovaru: Blackdog Brewing Group & Pivovar Raven

  • Blackdog Mosaic

    Blackdog Mosaic

    Pivo je "single hop" = jednochmelové, tj. chmelené pouze americkým chmelem Mosaic. Jde o poměrně nový (a pekleně drahý) chmel, který se rychle dostal na špici díky chuti tropického ovoce, zejména manga. To dominuje i v chuti našeho piva. Označení "session" (sešn) pak říká, že nejde o klasickou silnou IPA, ale odlehčenější a pitelnější verzi. Tohle pivo se fakt povedlo. Nechte si chutnat!

    • Pivovar: Blackdog Brewing Group & Pivovar Raven
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 33
    • Chmel: Mosaic
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: svrchní

Blackdog Brewing Group & Pivovar Raven

Blackdog Brewing Group Česká 140 Blackdog Bar&Grill

Telefon:
E-mail:
URL:

Sládek:
Rok založení: 2017

Matuška

Pivovar Matuška byl založen 13.4.2009 na Velikonoční pondělí . V tento den zde byla uvařena první várka, speciálního tmavého piva. Realizace pivovaru trvala dva roky. Svou velikostí se pivovar řadí do kategorie minipivovarů. Pivovar založil sládek Martin Matuška, který v pivovarnickém oboru pracuje od roku 1981. Pivovar Matuška najdete v obci Broumy, která leží v Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko. Zrealizovat vlastní minipivovar se podařilo jen díky morální podpoře a finanční pomoci celé rodiny. Také pomohlo vědomí, že mladší syn Adam chce v pivovarnickém řemesle pokračovat.

Pivo vaříme řemeslným způsobem bez filtrace či pasterizace.

Piva z pivovaru: Matuška

  • Apollo Creed 13°

    Stejná receptura jako Apollo Galaxy 13° APA s jinými kvasnicemi než standartními ALE kvasnicemi, hluboce prokvásí, tudíž dělají pivo sušší a hořčí.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: American Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 5,50%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Chmel: Citra, Galaxy, Apollo
    • Slad: CaraPils, mnichovský, plzeňský
    • Kvasinky: svrchní
  • Apollo Gallaxy 13°

    Apollo Gallaxy 13°

    Vzhled: Barva zlatá, velmi lehce zakalené. Pěkná hustá stabilní pěna. Barva:Světlá Vůně: intenzivní citrusová, mango, vystupuje grapefruit, tropické ovoce, moderní svěží. Chuť:TĚLNATÁ SLADOVÁ, PESTRÁ S INTEZIVNÍ HOŘKOSTÍ Původně vychází z GB Pale Ale. Pokusili jsme se vytvořit letní pivo, které skloubí výrazné aroma Zlaté rakety a pitelnost Californie. Zároveň si zachová plnost a sílu, která je vhodná pro teplé letní večery. Použili jsme chmel Galaxy nabitý australským sluncem, který dodává s chmelem Citra výrazné aroma po tropickém ovoci. Pro hořkost piva byl použit americký chmel Apollo v našem pivovaře).

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,50%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: Intenzivní
    • Chmel: US APOLLO+AUSTRALIA GALAXY+US CITRA
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, BAVORSKÝ, KARAPILS
    • Kvasinky: Svrchní kvašení
  • Bílá perla 11°

    pivní styl New Broumy. Do této várky jsme použili kromě ječného sladu i pšeničný slad, kyselý slad a pomerančovou kůru. O velmi jemné chmelení se postaraly chmely Perle, Amarillo, Citra a ŽPČ a zakvašeno bylo našimi standardními kvasnicemi svrchního kvašení. Ve vůni najdete čerstvé pomeranče, koření a citrusy. Chuť je velmi jemná a osvěžující, jednoduše jarní. Proč pivní styl New Broumy? Nejedná se totiž úplně o klasický Wheat ALE, ani New England či Witbier. Prostě je out of style a tedy New Broumy. Na tomto receptu se podílel celý náš pivovarský team, konkrétně Honza Najbrt přišel s nápadem vařit Wheat ALE, Adam Matuška přihodil kyselý slad a pomerančovou kůru, Dominik Stára vyladil hořkost a poměry sladů, Michal Veselý vymyslel název a zbytek teamu se postaral o to, aby se k vám pivo dostalo v té nejlepší kondici

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: New Broumy
    • Obsah alkoholu: 0,00%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Chmel: Perle, Amarillo, Citra a ŽPČ
    • Slad: ječného sladu i pšeničný slad, kyselý slad a pomerančová kůra
    • Kvasinky: svrchní
  • California 12° APA

    California 12° APA

    Oblíbené pivo v kalifornských mini pivovarech. Kalifornie to je slunce, nápady, energie, optimismus, a to jsme chtěli vtisknout i do naší Californie. Doufáme, že to tam najdete až ji ochutnáte.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,30%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 45
    • Chmel: žatecký poloraný červeňák, cascade
    • Slad: český plzeňský, karapils
    • Kvasinky: svrchní
  • California Lager 12°

    California Lager 12°

    pivo, které vychází z receptu zdejší Californie. Pouze trochu ubrali na hořkosti, přidali na vůni a hlavně použili kvasnice spodního kvašení.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 40
    • Chmel: Žatecký poloraný červeňák, Cascade
    • Slad: český, Karapils
    • Kvasinky: spodní
  • Černá raketa 17° BIPA

    Černá raketa 17° BIPA

    Byli jsme první, kdo IBA v ČR uvařil. V Anglii byla Černá Raketa vyhlášena Darrenem Turpinem vítězem v kategorii BEST OVERSEAS DRAUGHT BEER při jeho degustační soutěži GOLDEN PINT AWARDS 2010 – MY SELECTION. Tak to nás potěšilo. Vůně ntenzivní po pražených sladech a použitých chmelech, stopy kávy, čokolády, lesního ovoce a citrusů. Chuť: pestrá směs všeho co je popsáno ve vůni jemný říz. vše zabaleno do kultivované intenzivní hořkosti.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Black IPA
    • Obsah alkoholu: 6,90%
    • Stupňovitost: 17,00°
    • Hořkost: intenzivní
    • Chmel: cz žatecký + cz premiant + us cascade + us amarillo
    • Slad: český plzeňský, bavorský, karamelový, karapils, pražený barevný
    • Kvasinky: svrchní
  • Desítka 10°

    Desítka 10°

    PROSTĚ A JEDNODUŠE POCTIVÁ DESÍTKA VAŘENÁ NA DVA RMUTY.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Světlé
    • Obsah alkoholu: 4,20%
    • Stupňovitost: 10,00°
    • Hořkost: Vyšší
    • Chmel: CZ SAAZ SPECIAL + CZ ŽATECKÝ
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, KARAPILS
    • Kvasinky: Spodní kvašení
  • Double IPA 18°

    Double IPA 18°

    BARVA: SVĚTLE JANTAROVÁ VŮNĚ: LEHCE DO WHISKEY, KOKOSU, DŘEVA V POZADÍ TROPICKÉ OVOCE CHUŤ: TO, CO JE POPSÁNO VE VŮNI, BUDETE VNÍMAT I V CHUTI. VELMI PLNÉ ALE ZAKULACENÉ PIVO Pivo chmelené experimentálním chmelem, který je k dostání pouze v Americe nebo v Anglii. Tento experimentální chmel má evokovat vůně a chutě piv dozrávaných v dřevěných sudech tzv. barrel-age. My v pivu nacházíme lehké tóny whiskey, dřeva a kokosů.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 7,60%
    • Stupňovitost: 18,00°
    • Hořkost: intenzivní
    • Chmel: US HBC 472 , AUS ELLA , US CITRA, US AMARILLO
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, KARAPILS, MNICHOVSKÝ
    • Kvasinky: svrchní
  • Dvanáctka 12° ležák

    Dvanáctka 12° ležák

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 0,00%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Kvasinky: spodní
  • E.S.B. Extra special Bitter 14°

    E.S.B. Extra special Bitter 14°

    Tento druh piva pochází z Anglie a je považován za anglické pivovarnické dědictví. V Británii se vaří kolem 250 druhů tohoto piva Bitter. Na první chmelové sypání je použito chmele US Cascade, který má ve svém rodokmenu anglický Fuggle. Na druhé chmelové sypání byl použit nejslavnější anglický chmel Fuggle a na třetí anglický Bramling Cross. Charakter vůně je díky anglickým chmelům po rybízu a pomerančích. Chmelové aroma je však méně intenzivní než u druhu IPA. E.S.B. je záměrně méně řízné, což je pro tento druh piva typické.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,70%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Hořkost: 45
    • Chmel: Bramling Cross, Fuggles, Cascade
    • Slad: Karapils, plzeňský, karamelový, mnichovský
    • Kvasinky: svrchní
  • Eldorádo 13°

    Eldorádo 13°

    Jedná se o nové letní tropické pivo s moderním chmelem El Dorado, který dodává pivu citrusovo-mangovou vůni a chuť. Pivo je zároveň příjemně hořké.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,50%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: INTEZIVNÍ
    • Chmel: US APOLLO+ US EL DORADO+US CITRA
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, BAVORSKÝ, KARAPILS
    • Kvasinky: SVRCHNÍ
  • Ella 11°

    Ella 11°

    Jedná se o ležák s dávkou australského chmele

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 4,70%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Hořkost: vyšší
    • Chmel: CZ ŽATECKÝ + AUS ELLA
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, KARAPILS
    • Kvasinky: spodní
  • Fast Ball 9° APA

    Fast Ball 9° APA

    Jak rychlá koule se k Vám řítí toto pivo zlaté barvy s "lehkým" obsahem alkoholu. Vůně a chuť je plná bylin, s tóny citrusů a pomerančové kůry. Zakončení je kratší s příjemnými tóny citrusové kůry.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 3,80%
    • Stupňovitost: 9,00°
    • Chmel: Columbus, Cascade, Citra
    • Slad: Karapils, plzeňský
    • Kvasinky: svrchní
  • Fastball 9°

    Fastball 9°

    Jak rychlá koule se k Vám řítí toto pivo zlaté barvy s "lehkým" obsahem alkoholu. Vůně a chuť je plná bylin, s tóny citrusů a pomerančové kůry. Zakončení je kratší s příjemnými tóny citrusové kůry.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 3,80%
    • Stupňovitost: 9,00°
    • Chmel: Citra, Cascade, Columbus
    • Slad: Karapils, plzeňský
    • Kvasinky: svrchní
  • Golden Weizenbock 16°

    Golden Weizenbock 16°

    Silnější verze pšeničného piva, kde jsme použili pouze světlý a pšeničný slad pro dosažení zlatavé barvy. Díky vyšší stupňovitosti se jedná o tekutý chléb v pravém slova smyslu. S tímto pivem ochutnáte historii. Weizenbock se vařil již ve středověku v klášterech, kde byl v období půstu jediným povoleným zdrojem energie a dobré nálady - odtud pojem „tekutý chléb“. My jsme se naopak rozhodli uvařit Weizenbock na konec čtyřicetidenního půstu k velikonočním pokrmům. Doporučujeme podávat k mladému pečenému masu, nejlépe k jehněčímu či skopovému. Na zdraví!

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Wiezenbock
    • Obsah alkoholu: 6,80%
    • Stupňovitost: 16,00°
    • Chmel: CZ ŽATECKÝ
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ , PŠENIČNÝ
    • Kvasinky: svrchní
  • Hellcat 21° IIPA

    Hellcat 21° IIPA

    Hellcat je zřejmě nejsilnější IIPA vyrobená v Česku. Cena piva vyjadřuje surovinovou a časovou náročnost při výrobě takto silného a podotýkáme celosladového piva. Ve vůni je dominantní US chmel Simcoe, který voní po borovici. Na várku byl použit pouze světlý slad plzeňského typu. Přesto, že byl použit pouze světlý slad, tak barva piva přechází do světlé jantarové barvy, což je dáno velkým množstvím sladu. Přesto, že Hellcat má relativně vysoké analytické ukazatele, tak se dobře pije a chmel na vás opojně působí.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Imperial IPA
    • Obsah alkoholu: 8,40%
    • Stupňovitost: 21,00°
    • Hořkost: 77
    • Chmel: simcoe
    • Slad: plzeňský
    • Kvasinky: svrchní
  • Charles 12° Best bitter ALE

    Vůně: OPRAVDU JENOM LEHCE PO TRADIČNÍCH BRITSKÝCH ODRŮDÁCH CHMELE GOLDING A FUGGLE A TO KVĚTINOVÁ AŽ KOŘENITÁ. Chuť: MÉNĚ TĚLNATÁ V POZADÍ S VYŠŠÍ HOŘKOSTÍ, PIVO CHARLES JE UVAŘENO TRADIČNÍ ANGLICKOU INFUZNÍ METODOU

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Best bitter ALE
    • Obsah alkoholu: 5,30%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: STŘEDNÍ cca 35 IBU, JEDNOTEK HOŘKOSTI
    • Chmel: BRITSKÉ ODRŮDY GOLDINDG + FOGGLE
    • Slad: PALE ALE MALT, WIENER, BISCUIT
    • Kvasinky: Svrchní kvašení
  • Jitrnice 14° czech Ale

    Jitrnice 14° czech Ale

    Mohli bychom ho nazvat Czech ALE :). Jedná se o pivo vařené na dva rmuty, chmelené Žateckým Poloraným Červenákem a špetkou Australského chmele Ella. Lehce jantarovou barvu tomuto pivu dodávají slady Karamel a Karapils dovezené z Moravy. Pivo jsme se snažili vyladit tak, aby mělo co největší pitelnost, a proto jsme ubrali lehce na řízu, aby nedocházelo k nadýmání a v břiše zbýval prostor na ovárek či tlačenku.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,80%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Hořkost: 34 IBU
    • Chmel: SAAZ SPECIAL + ŽATECKÝ POLORANÝ ČERVEŇÁK, ELLA
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, MNICHOVSKÝ, KARAPILS, KARAMELOVÝ
    • Kvasinky: Spodní
  • Knír 14° polotmavý

    Pivovar Matuška uvařil pivo Knír na podporu charitativní akce Movember - spojení slov moustache (knírek) a November. Akce je zaměřena na pomoc v boji proti rakovině prostaty. Každý rok na začátku listopadu se muži oholí a do konce měsíce si nechají narůst knírek. Pokud jste se nezapojili, nezoufejte. Máte možnost vytvořit si jeden originální pomocí tohoto polotmavýho piva.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 5,80%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Chmel: Saaz Special, Premiant, Žatecký poloraný červeňák
    • Slad: Karapils, mnichovský, karamelový, plzeňský
    • Kvasinky: spodní
  • Námořník 15°

    Námořník 15°

    Tento druh jsme si definovali sami a uvidíme, jak Námořník zaujme. Jako je drsnější námořnický rum, tak i náš Námořník je takový drsný. Nic kulatého, nic velejemného. Námořníka jsme uvařili mimo jiné z chmelu CZ Agnus, který je náš nejsilnější chmel, co se hořkosti týče.Tato odrůda také zlepšuje stabilitu piva, což se pro daleké námořní cesty hodí. Agnus patří do skupiny chmelů Super High Alpha. Pozor na něj, rád hází přes palubu.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 6,30%
    • Stupňovitost: 15,00°
    • Hořkost: 50-60 IBU
    • Chmel: Angus, Premiant,Žatecký poloraný červeňák
    • Slad: Karapils, Plzeňský, Karamelový mnichovský
    • Kvasinky: Spodní kvašení
  • První

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 0,00%
    • Stupňovitost: 0,00°
  • První 12° ležák

    První 12° ležák

    Sto let od vzniku republiky se dá oslavit i pivem. Plzeňský Prazdroj se proto spojil s rodinným pivovarem Matuška a společně vytvořili speciál, který nese symbolický název „První“. Kromě českého chmele byly použity i odrůdy z USA. Oba pivovary tak vzdávají dík Spojeným státům, které se o vznik republiky rovněž zasloužily.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,20%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 40
    • Chmel: SAAZ, Citra, Cascade
    • Slad: plzeňský, karamelový
    • Kvasinky: spodní
  • Pšeničné 13°

    Pšeničné 13°

    Pivo světle zlaté s kvasnicovým zákalem, s vůní po banánech, hřebíčku, muškátovém oříšku a vanilce. Chuť je středně chlebnatá se všemi odstíny, které odpovídají vůni, zdravě kvasnicová, vyšší říz.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,30%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: 28
    • Chmel: Žatecký Poloraný Červeňák
    • Slad: český, pšeničný
    • Kvasinky: svrchní
  • Raptor 15° IPA

    Raptor 15° IPA

    Anglická IPA pochází z 19.století. Byla vyvážena do Indie, kde byly anglické kolonie. Pivo muselo přežít dlouhou lodní cestu v teple ,a proto se vařilo silnější a více chmelené. Chmel totiž chrání pivo proti škodlivým bakteriím. Pro Raptora jsme použili kombinaci českých, anglických, amerických surovin a náš varný postup. Proto naší verzi nazýváme intercontinental. Zajímavost je ta, že Raptora vyvážíme zpět domů, do Anglie. Vůně středně intezivní po kombinaci českých a amerických chmelů; charakter ovocný, květinový, citrusový, chuť tělnatá sladová, pestrá s intezivní hořkostí.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 6,30%
    • Stupňovitost: 15,00°
    • Hořkost: 55
    • Chmel: cz žatecký + cz premiant + us cascade + us amarillo
    • Slad: český plzeňský, bavorský, karamelový, karapils
    • Kvasinky: svrchní
  • Robust Stout 18°

    Ebenová barva, zdá se čiré. Pěkná béžová pěna, velmi dobře drží.Vůně pražená, čokoládová, lehce oříšková, trochu sušeného ovoce a bylinná.Střední velmi jemný říz, spíše vyšší plnost. V chuti pražené, lehce karamelové, lehce lékořicové. Hořkost je spíše vyšší. Doznívání je pražené, kávové, lehce karamelové, s nádechem lékořice a vanilky. Jemná krémová struktura.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Stout
    • Obsah alkoholu: 7,00%
    • Stupňovitost: 18,00°
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Rocky 15° IPA

    Rocky 15° IPA

    Receptura stejná jako u Raptora, jsou použité jiné kvasnice.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: India Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 6,30%
    • Stupňovitost: 15,00°
    • Hořkost: 60
    • Chmel: cz žatecký + cz premiant + us cascade + us amarillo
    • Slad: český plzeňský, bavorský, karamelový, karapils
    • Kvasinky: svrchní
  • Saison 12°

    Saison 12°

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Saison
    • Obsah alkoholu: 0,00%
    • Stupňovitost: 0,00°
  • Speciální světlé 13°

    Speciální světlé 13°

    Ve světě se používá název Pils, Pilsener, Bohemian Pilsner. U nás v ČR nelze používat. Naše pivo se proto jmenuje pouze Speciální světlé. Světově nejrozšířenější druh piva.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,50%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: 44
    • Chmel: premiant, žatecký ploraný červeňák
    • Slad: český plzeňský
    • Kvasinky: spodní
  • Stout 16°

    Barva velmi tmavá, téměř černá. Pěkná hustá stabilní béžová pěna.Chuť velmi výrazná, čokoládová, kávová, náznak sladkosti. Střední až nižší říz, lehce plnější tělo. Dochuť středně hořká, doznívání velmi dlouhé, hořké čokolády, kávy, trochy chlebové kůrky, praženosti a ovoce (něco jako ostružina, švestka, broskev či meruňka), po delším pití i náznak kořenitosti a zemitosti.Vůně kávová, hořké čokolády, lehce pražená, náznak ovoce.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Stout
    • Obsah alkoholu: 6,00%
    • Stupňovitost: 16,00°
    • Chmel: Fuggles, Amarillo, Žatecký poloraný červeňák
    • Slad: pšeničný čokoládový, mnichovský, karamelový, barevný, plzeňský, Karapils
    • Kvasinky: svrchního kvašení
  • Summer ALE 12°

    Summer ALE 12°

    Summer Ale je letní pivo s vyšší hořkostí, světlou barvou a stabilní pěnou. Té jsme dosáhli pomocí několika procent pšeničného sladu. Ve vůni jsou dominantní americké chmely, na kterých jsme doopravdy nešetřili.

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: American Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 5,50%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: Vyšší
    • Chmel: Equinox, Citra
    • Slad: Plzeňský, Pšeničný
    • Kvasinky: svrchní
  • Svatomartinské 16°

    Svatomartinské 16°

    Svatomartinské má povzbudit náladu v podzimním období a umocnit gastronomický zážitek z dobře vypečené husy.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 6,30%
    • Stupňovitost: 16,00°
    • Chmel: ŽATECKÝ POLORANÝ ČERVEŇÁK + SAAZ SPECIAL
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ,BAVORSKÝ, KARAMELOVÝ, KARAPILS
    • Kvasinky: spodní
  • Světlé 13°

    Světlé 13°

    Ležák typu pilsner od Adama Matušky. Výborně pitelný speciál plzeňského typu. Chuť sladová, lehce nasládlá a bylinná. Střední až lehce nižší říz, středně plné tělo. Hořkost je střední, doznívání delší, bylinné až lehce kořenité, sladové, trochu citrusové.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Chmel: Žatecký poloraný červeňák, premiant
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: spodní
  • Tmavé 14°

    Tmavé 14°

    Naše tmavé je více chmelené než je u tohoto druhu běžné. Není také nijak doslazované. Vychutnáte si skladbu pražených sladů s příjemnou hořkostí.Naše česká pivovarská terminologie nezná pojem „černé pivo“ proto uvádíme tmavé s pomlčkou černé. Podle analýzy barvy, našeho tmavého, však spadá do kategorie Schwarzbier, která je ve světě běžně uznávaná.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,80%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Hořkost: střední
    • Chmel: cz premiant + cz žatecký
    • Slad: český plzeňský, bavorský, karamelový, karapils, pražený barevný
    • Kvasinky: spodní
  • Tropical Rocket 17° IPA

    Intenzivní tropická vůně manga, grapefruitu a tropického ovoce. Moderní, svěží.To co je popsáno ve vůni budete vnímat i chutí. Střední říz. Exotika. Sušší.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 7,00%
    • Stupňovitost: 17,00°
    • Chmel: US COMET + EL DORADO + US CITRA + US AMARILLO
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, KARAPILS
    • Kvasinky: svrchní
  • Vánoční 19° Doppelbock

    BARVA JANTAROVÁ VŮNĚ KOŘENITÁ PO SMĚSI CZ CHMELŮ CHUŤ PLNÁ SLADOVÁ S HOŘKÝM KONCEM

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Doppelbock
    • Obsah alkoholu: 7,80%
    • Stupňovitost: 19,00°
    • Hořkost: intenzivní
    • Chmel: CZ ŽATECKÝ + CZ PREMIANT+CZ SAAZ SPECIÁL
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, BAVORSKÝ, KARAMELOVÝ, KARAPILS
    • Kvasinky: spodní
  • Vánoční 19° Extra IPA

    BARVA JANTAROVÁ VŮNĚ KOŘENITÁ PO SMĚSI CZ CHMELŮ+ US SIMCOE+US AMARILLO CHUŤ PLNÁ SLADOVÁ S HOŘKÝM KONCEM Pivo je svými hodnotami na rozmezí IPA a Imperial IPA, proto jsme se rozhodli použít název EXTRA IPA

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Extra IPA
    • Obsah alkoholu: 7,80%
    • Stupňovitost: 19,00°
    • Hořkost: 65
    • Chmel: CZ ŽATECKÝ + US AMARILLO + US SIMCOE
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, BAVORSKÝ, KARAMELOVÝ, KARAPILS
    • Kvasinky: svrchní
  • Vídeň 13°

    Vídeň 13°

    ento opravdu výborný videňský ležák pro vás otec pivovaru Martin Matuška uvařil z plzeňského sladu, mnichovského sladu, karamelového sladu a karapils sladu. Také pro zlepšení pěnivosti přidal trochu nesladovaného ječmene. Vídeň uvařil dekokčním dvourmutovým způsobem. Během chmelovaru ve třech dávkách přidal žatecký poloraný červeňák. O hlavní kvašení se postaraly kvasnice spodního kvašení. S recepturou vídeňského ležáku se Martin seznámil v Tunisku, kde s vídeňským sládkem Ivanem Farkašem uváděl do provozu minipivovar ve městě Sousse.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 4,20%
    • Stupňovitost: 13,80°
    • Chmel: Žatecký poloraný červeňák
    • Slad: plzeňský, mnichovský, karamelový a karapils
    • Kvasinky: spodní
  • Wet Hop Lager 11°

    Jedná se o světlé lehké pivo s velmi jemnou hořkostí. Do studeného chmelení jsme použili chmel Cascade pěstovaný v Německu, který byl sklizen jako čerstvý s veškerým obsahem vody, ihned zavakuován a skladován v chladu. Vzniklo tak pivo ideální do aktuálního počasí

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Světlý ležák
    • Obsah alkoholu: 4,70%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Chmel: Select
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: spodní
  • Wet Hop Pale Ale 11°

    Wet Hop Pale Ale 11°

    Výjimečné pivo z Matuškova dílny. Wet Hop Pale Ale vychází ze světlého speciálu, do kterého byl přidán čerstvý chmel. Takové pivo je možné uvařit pouze jednou ročně a to v době, kdy probíhá sklizeň. Ochutnejte toto jedinečné pivo.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 4,70%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Hořkost: 30
    • Chmel: zelený cascade z Německa, vakuovaný a skladovaný v chladu
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: svrchní
  • WET HOP Světlé 13°

    WET HOP Světlé 13°

    Uvařili jsme pivo z tzv. mokrého chmele. V USA se tomu říká WET HOP nebo FRESH HOP. Jeden z prvních pivovarů, který s tím přišel na trh, byla Sierra Nevada před deseti lety. My jsme si tento rok zajeli na chmelnici a takřka a doslova si chmel natrhali. Následně jsme uvařili Speciální světlé pivo a chmel použili jak při chmelovaru, whirpoolu, tak při studeném chmelení. Tuto várku je možné uvařit pouze jednou v roce, a to když probíhá sklizeň. Chmel utržený na chmelnici obsahuje 80% vody, sušený chmel 10%, proto se musí do 24 hodin zpracovat.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 5,50%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Chmel: CZ ŽATECKÝ SKLIZEN 24 HODIN PŘED VÁRKOU TZV. FRESH/WET HOP
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ, MNICHOVSKÝ
    • Kvasinky: spodní
  • Winter Ale 16°

    Winter Ale 16°

    Střední velmi jemný říz, střední plnost. V chuti karamelové, se střední hořkostí a tóny tropického ovoce (mango), mandarinek a pomerančů. Doznívání je dlouhé s tóny tropického ovoce, mandarinek, melounů, grepů, citrónové kůry a lehce karamelu.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 6,60%
    • Stupňovitost: 16,00°
    • Hořkost: 57
    • Kvasinky: svrchní
  • Witbier 12°

    Witbier 12°

    DRUH BELGICKÉHO PŠENIČNÉHO PIVA, KTERÉ SE JIŽ VAŘILO VE STŘEDOVĚKU. K JEHO VÝROBĚ SE POUŽÍVALO KOŘENÍ, KTERÉ SE NAZÝVALO „GRUID“. VĚTŠINOU TO BÝVAL KORIANDR A POMERANČOVÁ KŮRA. DÍKY POUŽITÍ NESLADOVANÝCH CEREÁLIÍ PIVO OBSAHUJE ŠKROBNATÉ LÁTKY, KTERÉ ZPŮSOBUJÍ ZÁKAL TYPICKÝ PRO TENTO DRUH PIVA. DO NAŠEHO WITBIERU JSME PŘIDALI TROCHU KYSELÉHO SLADU, KTERÝ PIVU ZVYŠUJE PITELNOST. JE TO LEHKÉ VELMI OSVĚŽUJÍCÍ PIVO PERFEKTNĚ HODÍCÍ SE K PÁLIVÝM POKRMŮM

    • Pivovar: Matuška
    • Pivní styl: Belgian Witbier
    • Obsah alkoholu: 5,20%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: nízká
    • Chmel: US CITRA
    • Slad: ČESKÝ PLZEŇSKÝ,NESLADOVANÁ PŠENICE,OVESNÉ VLOČKY,NESLADOVANÝ JEČMEN, KYSELÝ SLAD
    • Kvasinky: svrchní
  • Zlatá raketa 17° IPA

    Zlatá raketa 17° IPA

    Pivní styl IPA pochází z 19. století. Byla vyvážena do Indie, kde byly anglické kolonie. Pivo muselo přežít dlouhou lodní cestu v teple, a proto se vařilo silnější a více chmelené. Chmel totiž chrání pivo proti škodlivým bakteriím. Napijte se a ucítíte rozkvetlou letní louku plnou tropického ovoce v čele s grapefruitem a mangem. Pokud milujete IPA, není co řešit.

    • Pivovar: Matuška
    • Obsah alkoholu: 7,00%
    • Stupňovitost: 17,00°
    • Hořkost: 67
    • Chmel: Citra, Amarillo, Columbus
    • Slad: český plzeňský, karapils
    • Kvasinky: svrchní

Matuška

Pivovar Matuška U Radnice 115 267 42 Broumy CHKO Křivoklátsko mail: info@pivovarmatuska.cz sládek: Adam Matuška tel.: +420 723 983 594 Martin Matuška tel.: +420 606 623 787

Telefon: +420 723 983 594
E-mail: info@pivovarmatuska.cz
URL: http://www.pivovarmatuska.cz/

Sládek: Adam Matuška
Rok založení: 2009

Antoš

Pivovar Antoš ve Slaném

Slánské pivo doporučovali kdysi v Čechách na prvním místě, napsal slavný jezuitský historik Bohuslav Balbín ve 3. knize svých Rozmanitostí Království českého, která vyšla roku 1681. Královské město Slaný se vskutku může pyšnit dlouhou a věhlasnou tradicí vaření piva, která vyvrcholila počátkem 17. století, kdy zde bylo deset měšťanských právovárečných domů, tři hostince poskytující ubytování se stravou a dvě krčmy na předměstí. Roku 1618 činil výstav slánských pivovarníků téměř 20.000 hl, což bylo na tu dobu úctyhodné množství. Značná část produkce se vyvážela do celého království, kde bylo slánské pivo vyhledávané a oblíbené.

Ondřej Antoš, který v roce 1518 získal dům, dnes známý jako Modletický, vařil pivo od roku 1536. Antošové představovali významnou rodinu v dějinách města. Jiný z jejích příslušníků, Václav Antoš, zastával v letech 1569-1587 úřad císařského rychtáře. Roku 1578 nechal dům přestavět do současné podoby, jejíž součástí je i pozoruhodný renesanční portál se štítkem obsahujícím příslušné vročení a zobrazujícím symbol kotvy, jejíž ramena jsou stylizována do podoby monogramu „W" (Václav). Další majitel, po němž byl dům posléze i pojmenován, Vilém Modletický, také určitý čas provozoval jeden ze slánských hostinců. Slibný rozvoj byl neblaze ovlivněn událostmi pobělohorského období, kdy se Slaný stal poddanským městem hraběte Jaroslava Bořity z Martinic. Ten zrušil várečná práva měšťanů a zároveň nechal roku 1629 ve městě vybudovat svůj vlastní pivovar. Zde v letech 1794-1798 působil český sládek František Ondřej Poupě, autor příručky Počátkové základního naučení o vaření piva (1801), který je považován za průkopníka českého odborného pivovarnictví. Hraběcí pivovar byl v provozu do roku 1884. Od té doby se historie spjatá výrobou piva ve Slaném přerušila na více než 135 let.

Pivovar Antoš založený v roce 2010 nyní obnovuje tradici vaření kvalitního slánského piva. Při jeho výrobě je použito výhradně nejkvalitnějších domácích surovin, českého chmele z nedaleké žatecké oblasti a vyhlášeného sladu z moravské Hané připravovaného dnes již ojedinělým způsobem sladování na humnech. Pivo je čepováno přímo z ležáckých sklepů, nefiltrované a nepasterované, aby si tak uchovalo své jedinečné vlastnosti „živého" piva, jak je znali naši předkové.

Piva z pivovaru: Antoš

  • Antoš - Crystal 14° I.P.A

    Antoš - Crystal 14° I.P.A

    Vůně: Vůně chmelově bylinná s tóny bezu, citrusová (růžové grepy, limetky), lehce lesního ovoce (brusinky, borůvky), tropického ovoce (maracuja), sladová a trochu karamelová. Chuť: Chuť sladová, ovocná, lehce karamelová. Střední až nižší říz, střední plnost těla. Hořkost je vyšší, doznívání dlouhé, citrusové (grepy, červené pomeranče), jemně bylinné, lehce lesního a tropického ovoce, sladové, trochu karamelové.

    • Pivovar: Antoš
    • Obsah alkoholu: 6,70%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Hořkost: 62 IBU
    • Chmel: upravený chmel
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: svrchní
  • Bééran 11°

    spodně kvašený Velikonoční ležák zelené barvy

    • Pivovar: Antoš
    • Pivní styl: Ležák
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Honey Pink Ale 14°

    Tmavě oranžová, až růžová barva. Vůně červeného pomeranče, kandovaného ovoce, lehce bylinná a medová.Střední jemný říz, střední plnost. V chuti sladové, se střední až vyšší hořkostí, bylinnými tóny a tóny citrónové kůry, ovocný nádech (tropické ovoce). Doznívání je bylinné, s nádechem tropického ovoce a lehce medovými tóny.

    • Pivovar: Antoš
    • Pivní styl: Pale Ale
    • Obsah alkoholu: 6,00%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Relax Oatmeal Milk Stout 13°

    Velmi zajímavým typem stoutu je milk stout nazývaný také cream stout nebo sweet stout. Při jeho výrobě je totiž přidán navíc mléčný cukr laktóza. Kvasinky pivního kvašení však nejsou v rámci fermentace schopny tento cukr zpracovat, takže v pivu zůstává. Výsledkem je sladší a tělnatější chuť spojená s vyšší energetickou hodnotou piva. Anglické slovo "oat" označuje oves. Při vaření oatmeal stoutu je tedy kromě ječného sladu použit i slad ovesný. Jeho podíl se pohybuje zhruba do 30%. Výsledkem je opět plnější chuť s náznakem ovsa a vyšší viskozita piva způsobená vyšším podílem bílkovin a tuků v ovesném sladu.

    • Pivovar: Antoš
    • Pivní styl: Stout
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Hořkost: 42
    • Chmel: Sorachi Ace
    • Slad: ovesný slad,pražené slady, laktóza(nezkvasitelný mléčný cukr)
  • Tlustý Netopýr 17° IPA

    Tlustý Netopýr 17° IPA

    Svrchně kvašené speciální pivo velmi výrazné chuti a konzistence,za kterou vděčí použitému žitnému sladu. Toto pivo je chmelené čtyřmi druhy amerického chmele,které mu dodávají výraznou až podmanivou hořkost a příjemně omamnou vůni.Má čistou, plnou chuť a velmi dobrou hloubku.

    • Pivovar: Antoš
    • Obsah alkoholu: 7,00%
    • Stupňovitost: 17,00°
    • Hořkost: 60
    • Chmel: americký
    • Slad: žitný
    • Kvasinky: svrchního kvašení

Antoš

PIVOVAR ANTOŠ Pražská 1847 274 01 Slaný

Telefon: +420 775 11 00 12
E-mail: pivo@pivovarantos.cz
URL: http://www.pivovarantos.cz

Sládek: Petr Buriánek
Rok založení: 2010

Registrace do pivního klubu

Registrace do pivního klubu

Vyplňte prosím všechny údaje!