!

Life is
too short
to eat bad
food.

Čeká ve sklepě

Pilsner Urquell

Spodně kvašený světlý ležák. Naprostá většina produkce nyní kvasí v nerezových cylindrokonických tancích, které Pivovar Prazdroj instaloval v roce 1993. Vedle toho probíhá tzv. srovnávací výroba tradiční původní technologií s kvašením v dubových kádích a zráním v ležáckých sudech, využívaná pro zajištění neměnnosti jedinečné chuti a kvality.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
  • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
  • Obsah alkoholu: 4,40%
  • Stupňovitost: 11,69°
  • Hořkost: 11,3
  • Chmel: žatecký poloranný červeňák
  • Slad: plzeňský ječný
  • Kvasinky: spodního kvašení

Pilsner Urquell

Pilsner Urquell

Spodně kvašený světlý ležák. Naprostá většina produkce nyní kvasí v nerezových cylindrokonických tancích, které Pivovar Prazdroj instaloval v roce 1993. Vedle toho probíhá tzv. srovnávací výroba tradiční původní technologií s kvašením v dubových kádích a zráním v ležáckých sudech, využívaná pro zajištění neměnnosti jedinečné chuti a kvality.

  • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
  • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
  • Obsah alkoholu: 4,40%
  • Stupňovitost: 11,69°
  • Hořkost: 11,3
  • Chmel: žatecký poloranný červeňák
  • Slad: plzeňský ječný
  • Kvasinky: spodního kvašení

Pilsner Urquell

Postní 16°

Polotmavý speciál inspirovaný VÍDEŇSKÝM ležákem. Plná až nasládlá chuť, jemné ovocné aroma s bohatou hustou pěnou a temně pomerančovou barvou.

  • Pivovar: Klášterní pivovar Želiv
  • Obsah alkoholu: 7,00%
  • Stupňovitost: 16,00°
  • Chmel: žatecký
  • Slad: vídeňský slad, Carared
  • Kvasinky: spodní kvašení

Vitus14°

Jedinečnost tohoto piva vyrobeného v klášterním pivovaru v Želivě je dána historickou recepturou z roku 1626, snahou co nejvíce se přiblížit historickým pivům. Výsledek věru stojí za ochutnání. Za starých časů se často používal tehdy levnější pšeničný slad, jehož sušení probíhalo pomocí otevřeného ohně, a proto byl mírně zauzený a také se do piva přidávaly byliny a koření.

  • Pivovar: Klášterní pivovar Želiv
  • Pivní styl: bylinkový ALE
  • Obsah alkoholu: 6,00%
  • Stupňovitost: 14,00°
  • Kvasinky: svrchní kvašení

Pacific Jack 16°

Toto pivo je silnější šestnáctka, ovšem s nižší hořkostí, mohutnějším, lehce nasládlým tělem a světlou, krásně zlatavou barvou.Nižší až střední říz je pro toto pivo charakteristický. Vedle chmelového aroma dominují grep a mandarinka, mango a marakuja celkový dojem doplňují.

  • Pivovar: Klášterní pivovar Želiv
  • Obsah alkoholu: 6,00%
  • Stupňovitost: 16,00°
  • Chmel: Dr. Rudi, Motueka, Wakatu a Idaho 7
  • Slad: ječný
  • Kvasinky: svrchní kvašení

Pacific Jack 16°

Imperial Chilli Stout 20°

Jde o pivo stylu Imperial stout chilli. Tradiční britské pivo ze skupiny piv ALE. Jde o tmavé pivo, spíše sušší (tedy irské). Charakteristické je čokoládové aroma, dodané speciálně praženým pšeničným sladem. Součástí sypání je i dalších 6 druhů ječných a pšeničných sladů, pro dosažení optimální skladby chuťové plnosti těla piva a aromat. Chmeleno je pomocí žateckých (Sládek, Premiant) a anglickým (Fuggles, Golding) odrůd chmele. Pro evokaci vánočních svátků je Imperial stout aromatizován sušeným pomerančovým oplodím a zpestřen špetkou drceného chilli. Jde tedy o typický Britský styl, přesto velmi originální.

  • Pivovar: Klášterní pivovar Želiv
  • Pivní styl: Stout
  • Obsah alkoholu: 8,00%
  • Stupňovitost: 20,00°
  • Chmel: žatecký,anglický
  • Slad: ječný, pšeničný
  • Kvasinky: svrchní kvašení

Dollar 12° APA

Díky použití Pale Ale sladu bylo dosaženo plné a nasládlé chuti, která je pro tento pivní styl typická. Výhradně americké odrůdy chmele dodávají tomuto pivu bohaté aroma tropického ovoce a výraznou hořkost. Znamenitou kombinací počáteční vůně a nastupující hořkosti po napití dosahuje toto pivo vzrůstající oblíbenost u příznivců tohoto pivního stylu a je určena pro fajnšmekry, kteří se nespokojí s tradičními českými typy piv.

  • Pivovar: Rudohor
  • Obsah alkoholu: 5,00%
  • Stupňovitost: 12,00°
  • Hořkost: 45 IBU
  • Chmel: Kalifornské chmely
  • Slad: Plzeňský, bavorský, Pale Ale
  • Kvasinky: svrchní kvašení

Dollar 12° APA

Bohemian Lager 11°

Spodně kvašený ležák s plnějším sladovým tělem a vyváženou hořkostí. Jemné chmelové aroma pocházející z ušlechtilých českých chmelových odrůd. Vyvážená chuť, zlatavá barva a bohaté aroma. Přírodní nasycení CO2 přináší příjemné osvěžení a vysokou pitelnost. Na zdraví!

  • Pivovar: Pivovar Libertas
  • Obsah alkoholu: 4,00%
  • Stupňovitost: 11,00°
  • Hořkost: 35 IBU
  • Chmel: Agnus, Žatecký poloraný červeňák
  • Slad: humnový plzeňský slad, Swaen Munich Light, Goldswaen Classic, Goldswaen Red
  • Kvasinky: spodní kvašení

Bohemian Lager 11°

Plzeňský Prazdroj

Plzeňský Prazdroj, a. s., je český pivovar založen roku 1842, který produkuje první pivo plzeňského typu, Pilsner Urquell. Prazdroj je v současné době sdružující pivovar Plzeň, pivovar Radegast a pivovar Velké Popovice. Společně s pivovarem Gambrinus patří pod skupinu SABMiller, která byla nedávno převzata japonským Asahi Group Holdingem.

Značky Plzeňského Prazdroje jsou nedílnou součástí národního dědictví a české pivní kultury. Naše piva a ostatní nápoje vaříme podle původních receptur a stejně jako naši předkové pečujeme o jejich nejvyšší kvalitu.

Vyrábí značky Pilsner Urquell, Gambrinus světlý výčepní, Gambrinus 11 Excelent, Gambrinus Premium, Gambrinus DRY, Kozel světlý, Kozel černý, Kozel 11 Medium, Kozel Premium, Radegast Originál, Radegast Premium, Radegast Birell, Master Zlatý 15°, Master Polotmavý 13°, Master Tmavý 18°, Primus, Klasik, Kingswood Apple Cider.

Společenství sládků Plzeňského Prazdroje připravilo jedinečný program Volba sládků, v němž se postupně představují každý měsíc jiné várky pivních speciálů.

Piva z pivovaru: Plzeňský Prazdroj

  • Birell nealko

    Birell nealko

    Birell je českou značkou nealkoholického piva vyráběnou v pivovarech Radegast a Šariš mezinárodní pivovarské skupiny SABMiller. Birell obsahuje 0,49 % objemového množství alkoholu, přičemž hranice obsahu alkoholu pro nealkoholická piva je podle českých zákonů 0,5 % celkového objemu. Vyznačuje se charakteristickými vlastnostmi českých ležáků – výraznou hořkostí, pěnivostí i absencí cizích (nesladových) chutí a vůní. Nízkého obsahu alkoholu v Birellu je docíleno využitím speciálně vyšlechtěných kvasinek, které vyprodukují velmi málo etanolu i v případě, že kvasný proces probíhá stejně dlouhou dobu jako při výrobě alkoholických ležáků. Díky tomu si Birell uchovává některé důležité vlastnosti tradičních českých piv.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
    • Obsah alkoholu: 0,49%
    • Stupňovitost: 0,00°
    • Chmel: žatecký poloranný červeňák
    • Slad: plzeňský ječný
    • Kvasinky: spodního kvašení
  • Master velikonoční zlatá 13°

    Master velikonoční zlatá 13°

    Nefiltrované zlatožluté pivo s bílou pěnou a silnou sladovou vůní, která je doprovázena i výraznou sladovou chutí s karamelovým nádechem. Chuť je doplněna lehčí hořkostí, čímž se ideálně vyvažuje střední plnost a sladkost. V doznívání je pivo jemné a působí velice čistým dojmem.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
    • Obsah alkoholu: 5,50%
    • Stupňovitost: 13,00°
    • Kvasinky: spodního kvašení
  • Pilsner Urquell

    Pilsner Urquell

    Spodně kvašený světlý ležák. Naprostá většina produkce nyní kvasí v nerezových cylindrokonických tancích, které Pivovar Prazdroj instaloval v roce 1993. Vedle toho probíhá tzv. srovnávací výroba tradiční původní technologií s kvašením v dubových kádích a zráním v ležáckých sudech, využívaná pro zajištění neměnnosti jedinečné chuti a kvality.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 4,40%
    • Stupňovitost: 11,69°
    • Hořkost: 11,3
    • Chmel: žatecký poloranný červeňák
    • Slad: plzeňský ječný
    • Kvasinky: spodního kvašení
  • Polotmavý ležák 12°

    Nepasterizovaný polotmavý ležák, který je vařený z chmele odrůdy Sládek, který mu dodává střední hořkost a spolu s karamelovými tóny sladu tomuto pivu dávají vyváženou plnou chuť a polotmavou barvu.

    • Pivovar: Plzeňský Prazdroj
    • Pivní styl: Ležák plzeňského typu
    • Obsah alkoholu: 5,20%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Chmel: Sládek
    • Kvasinky: spodního kvašení

Plzeňský Prazdroj

Plzeň U Prazdroje 7 304 97

Telefon: 222 710 159
E-mail: info@prazdroj.cz
URL: www.pilsner-urquell.cz

Sládek: Jan Enge
Rok založení: 2000

Klášterní pivovar Želiv

První zmínky o vaření piva v premonstrátském klášteře na Želivě jsou již ze 14 století. O tradici vaření na Želivě svědčí zachovalý písemný popis zdejšího pivovaru z roku 1617. Premonstráti po navrácení želivského opatství ve vaření piva pokračovali. Více než třistaletá tradice vaření piva v klášteře Želiv byla přerušena v roce 1907, kdy byl klášter zachvácen velkým požárem.

K obnově vaření piva na Želivě došlo v roce 2003, kdy Kanonie ve spolupráci se dvěma společníky založila Klášterní pivovar Želiv. Pivovaru se však moc nedařilo, měl zastaralou technologii, a proto byla jeho činnost ukončena koncem roku 2009. V roce 2010 Kanonie premonstrátů založila nový Želivský klášterní pivovar s moderní výrobní technologií.

Piva z pivovaru: Klášterní pivovar Želiv

  • Highlander`s Rye Amber IPA 15°

    Highlander`s Rye Amber IPA 15°

    Je na patnáctku lehké pivo, ušlechtilé barvy (amber), vysoké hořkosti a široké škály vůní od pryskyřice přes citrusy až po lesní ovoce. Vše uzavírá specificke aroma amerických kvasnic svrchního kvašení. Žito je zde použito ve formě světlého a praženého sladu i nesesladované pro odlehčení těla. Ječné slady typu ale – sladovna Bernard Rajhrad. Sypání je doplněno špetkou polotmavých a tmavých sladů – opět sladovna Weyermann. O hořkost a aroma se starají americké chmele Simcoe, Chinook a Sorachi Ace.

    • Pivovar: Klášterní pivovar Želiv
    • Obsah alkoholu: 6,00%
    • Stupňovitost: 15,00°
    • Chmel: Simcoe, Chinook a Sorachi Ace.
    • Slad: ječný,žitný, polotmavý, tmavý
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Imperial Chilli Stout 20°

    Jde o pivo stylu Imperial stout chilli. Tradiční britské pivo ze skupiny piv ALE. Jde o tmavé pivo, spíše sušší (tedy irské). Charakteristické je čokoládové aroma, dodané speciálně praženým pšeničným sladem. Součástí sypání je i dalších 6 druhů ječných a pšeničných sladů, pro dosažení optimální skladby chuťové plnosti těla piva a aromat. Chmeleno je pomocí žateckých (Sládek, Premiant) a anglickým (Fuggles, Golding) odrůd chmele. Pro evokaci vánočních svátků je Imperial stout aromatizován sušeným pomerančovým oplodím a zpestřen špetkou drceného chilli. Jde tedy o typický Britský styl, přesto velmi originální.

    • Pivovar: Klášterní pivovar Želiv
    • Pivní styl: Stout
    • Obsah alkoholu: 8,00%
    • Stupňovitost: 20,00°
    • Chmel: žatecký,anglický
    • Slad: ječný, pšeničný
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Imperial Chilli Stout 20°

    Jde o pivo stylu Imperial stout chilli. Tradiční britské pivo ze skupiny piv ALE. Jde o tmavé pivo, spíše sušší (tedy irské). Charakteristické je čokoládové aroma, dodané speciálně praženým pšeničným sladem. Součástí sypání je i dalších 6 druhů ječných a pšeničných sladů, pro dosažení optimální skladby chuťové plnosti těla piva a aromat. Chmeleno je pomocí žateckých (Sládek, Premiant) a anglickým (Fuggles, Golding) odrůd chmele. Pro evokaci vánočních svátků je Imperial stout aromatizován sušeným pomerančovým oplodím a zpestřen špetkou drceného chilli. Jde tedy o typický Britský styl, přesto velmi originální.

    • Pivovar: Klášterní pivovar Želiv
    • Pivní styl: Stout
    • Obsah alkoholu: 8,00%
    • Stupňovitost: 20,00°
    • Chmel: žatecký,anglický
    • Slad: ječný, pšeničný
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Milo10°

    Polotmavé výčepní pivo MILO 10 je konstruováno pro milovníky piv s plným kulatým tělem, přesto s výraznější hořkostí. Jde o dvourmutově vařené pivo.Toto pivo dokazuje, že i desítka může být velmi zajímavým zážitkem spolu s nižším obsahem alkoholu (3,9%).Pro záruku těchto vjemových vlastností piva byl použit melanoidní slad ze sladovny Weyermann, barvu tohoto polotmavého speciálu s potlačením výraznějšího karamelovéko aromatu a chuti dodává soubor čtyř polotmavých sladů včetně sladu Weyermann Carared. Pro chmelení jsme zvolili jednochmelové trojnásobné dávkování žateckou odrůdou chmele Vital – tedy jde o tzv. singlehop.

    • Pivovar: Klášterní pivovar Želiv
    • Obsah alkoholu: 3,00%
    • Stupňovitost: 10,00°
    • Chmel: Vital
    • Slad: Weyermann Carared
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Pacific Jack 16°

    Pacific Jack 16°

    Toto pivo je silnější šestnáctka, ovšem s nižší hořkostí, mohutnějším, lehce nasládlým tělem a světlou, krásně zlatavou barvou.Nižší až střední říz je pro toto pivo charakteristický. Vedle chmelového aroma dominují grep a mandarinka, mango a marakuja celkový dojem doplňují.

    • Pivovar: Klášterní pivovar Želiv
    • Obsah alkoholu: 6,00%
    • Stupňovitost: 16,00°
    • Chmel: Dr. Rudi, Motueka, Wakatu a Idaho 7
    • Slad: ječný
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • Postní 16°

    Polotmavý speciál inspirovaný VÍDEŇSKÝM ležákem. Plná až nasládlá chuť, jemné ovocné aroma s bohatou hustou pěnou a temně pomerančovou barvou.

    • Pivovar: Klášterní pivovar Želiv
    • Obsah alkoholu: 7,00%
    • Stupňovitost: 16,00°
    • Chmel: žatecký
    • Slad: vídeňský slad, Carared
    • Kvasinky: spodní kvašení
  • Vitus14°

    Jedinečnost tohoto piva vyrobeného v klášterním pivovaru v Želivě je dána historickou recepturou z roku 1626, snahou co nejvíce se přiblížit historickým pivům. Výsledek věru stojí za ochutnání. Za starých časů se často používal tehdy levnější pšeničný slad, jehož sušení probíhalo pomocí otevřeného ohně, a proto byl mírně zauzený a také se do piva přidávaly byliny a koření.

    • Pivovar: Klášterní pivovar Želiv
    • Pivní styl: bylinkový ALE
    • Obsah alkoholu: 6,00%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Kvasinky: svrchní kvašení

Klášterní pivovar Želiv

Telefon:
E-mail:
URL:

Sládek:
Rok založení: 2000

Rudohor

Staletími formovaná, tvrdá a drsná krajina s mnoha jizvami na těle i drsní lidé s mnoha šrámy na duši. To je oblast ještě nedávno nazývaná Rudohoří. Ať už tento název vznikl podle těžby rud nebo od rudých červánků, tak často vídaných při západu slunce za největšími vrcholy zdejších hor, jedno je jisté - drsně, ale s velkou pokorou zdejší pivovarští sládci bránili a strážili poctivost našeho piva. Rudohor je zde, aby v této jejich bohulibé činnosti pokračoval a znovu strážil skvost nám nejdražší, poctivé řemeslné pivo pro zdejší lid, pivo zdejší, pivo Rudohor.

Pivovar Rudohor vznikl, aby dohlížel na návrat tradice řemeslného piva do regionu, jako symbolu pýchy patriotů našich hor a podhůří. Vaše pivo vaříme pouze ze zdejší vody, chmele a sladu pěstovaného na dohled našich hor, dle tradičních receptur našich předků.

Náš pivovar se nachází na úpatí Klínovce - nejvyšší hory Krušných hor, na okraji Ostrova v Dolním Žďáru v historické budově z 15. Století s číslem popisným 1.

Budova prošla stavebním vývojem odpovídajícím jejímu rozmanitému užívání. Původními vlastníky byl věhlasný český šlechtický rod Šliků, kteří vstoupili do světových dějin peněžnictví slovem dolar, které má etymologický původ v názvu jáchymovských tolarů ražených na jejich panství v Jáchymově. Mezi výsady rodu Šliků patřilo mimo jiné i právo várečné a proto je umístění pivovaru v této krásné budově přirozeným pokračováním jejich odkazu.

Piva z pivovaru: Rudohor

  • Dollar 12° APA

    Dollar 12° APA

    Díky použití Pale Ale sladu bylo dosaženo plné a nasládlé chuti, která je pro tento pivní styl typická. Výhradně americké odrůdy chmele dodávají tomuto pivu bohaté aroma tropického ovoce a výraznou hořkost. Znamenitou kombinací počáteční vůně a nastupující hořkosti po napití dosahuje toto pivo vzrůstající oblíbenost u příznivců tohoto pivního stylu a je určena pro fajnšmekry, kteří se nespokojí s tradičními českými typy piv.

    • Pivovar: Rudohor
    • Obsah alkoholu: 5,00%
    • Stupňovitost: 12,00°
    • Hořkost: 45 IBU
    • Chmel: Kalifornské chmely
    • Slad: Plzeňský, bavorský, Pale Ale
    • Kvasinky: svrchní kvašení
  • RÜPYA IPA 14°

    RÜPYA IPA 14°

    Rudohorská Rüpya India Pale Ale v sobě skrývá hořkost odpovídající stylu IPA, podepřenou vůní Grepu a tóny bílého vína a černého rybízu daného novozélandským chmelem Nelson Sauvin. Příjemná hořkost na konci podporuje pitelnost tohoto piva i přes jeho vyšší stupňovitost.

    • Pivovar: Rudohor
    • Obsah alkoholu: 6,00%
    • Stupňovitost: 14,00°
    • Hořkost: 55
    • Chmel: Novozélandské a Australské chmely
    • Slad: Plzeňský, pale Ale, Pšeničný
    • Kvasinky: svrchní kvašení

Rudohor

Dolní Žďár 1, 363 01 Ostrov

Telefon: +420 703 361 158
E-mail: info@rudohor.cz
URL: www.rudohor.cz

Sládek:
Rok založení: 2017

Pivovar Libertas

Chuť a kvalita každého piva začíná na poli.
Při vaření našeho piva používáme nejlepší možné suroviny.
V Libertas věříme, že jednoduché věci dělané z kvalitních surovin a správně, přinášejí nejlepší výsledky.
Věříme v naprostou transparentnost, proto všechny suroviny použité při výrobě jsou striktně uvedeny na etiketách našeho piva.
Základem našich ležáků je humnový slad ze sladovny Ferdinand v Benešově, chmely pochází ze Žatecké chmelařské oblasti.
Při vaření světových pivních stylů používáme slady z nizozemské sladovny Swaen a dovážíme chmelové odrůdy z celého světa.
Děkujeme pivovaru Bernard za dodávky kvasnic pro naše ležáky.
Srdcem našeho pivovaru je dvounádobová varna o objemu 25 hl vyrážené mladiny, která umožňuje dekokční i infuzní vaření, od slabých letních Ale až po 24 % BarleyWine.
Kvašení a zrání piva probíhá v CK tancích, kdy poloměr a výška tanků zaručuje optimální podmínky pro naše kvasnice.
Každý tank je opatřen vrchním průlezem, který umožňuje sbírání kvasné deky. Pivovar je vybaven pro stáčení piva do KEG sudů a skleněných lahví.
Ve strojovně pivovaru najdete plynový vyvíječ páry sloužící k ohřevu varny a propařování pivovarské technologie.
Vzduchový kompresor a vyvíječ dusíku, který je používaný jako tlačný plyn v pivovaru, zabraňuje oxidaci piva při výrobě a stáčení.

Piva z pivovaru: Pivovar Libertas

  • Bohemian Lager 11°

    Bohemian Lager 11°

    Spodně kvašený ležák s plnějším sladovým tělem a vyváženou hořkostí. Jemné chmelové aroma pocházející z ušlechtilých českých chmelových odrůd. Vyvážená chuť, zlatavá barva a bohaté aroma. Přírodní nasycení CO2 přináší příjemné osvěžení a vysokou pitelnost. Na zdraví!

    • Pivovar: Pivovar Libertas
    • Obsah alkoholu: 4,00%
    • Stupňovitost: 11,00°
    • Hořkost: 35 IBU
    • Chmel: Agnus, Žatecký poloraný červeňák
    • Slad: humnový plzeňský slad, Swaen Munich Light, Goldswaen Classic, Goldswaen Red
    • Kvasinky: spodní kvašení

Pivovar Libertas

Škvorecká ulice, 250 82 Úvaly

Telefon: +420 774 599 014
E-mail: pivovar@pivovar-libertas.cz
URL: www.pivovar-libertas.cz

Sládek: Robert Fraňek
Rok založení: 2018

Registrace do pivního klubu

Registrace do pivního klubu

Vyplňte prosím všechny údaje!